Červar: Nužno je stvoriti pobjedničku atmosferu u ekipi

Twitter/RK PPD Zagreb
Trener Zagrepčana najavio je sutrašnji meč.

Trener RK PPD Zagreb Lino Červar i rukometaš Filip Vistorop najavili su ogled protiv rumunjske Steaue, najnovijeg člana SEHA lige.

Susret se igra u SD Sutinska vrela u Podsusedu od 20.45 sati.

“Oni koji prate rukomet znaju da je sedamdesetih godina prošlog stoljeća Steaua bila jedna od najjačih ekipa svijeta. Rumunjska je tada bila rukometna sila, bili su tri puta svjetski prvaci, a Steaua je bila perjanica njihovog klupskog rukometa. Dakle u goste nam dolazi ekipa bogate povijesti, ali i ekipa koja se želi vratiti na stare staze slave”, kaže trener PPD Zagreba

Međutim, više nisu najbolji niti u domaćem prvenstvu.

“Dinamo iz Bukurešta im je uzeo primat u domaćim natjecanjima, ali to je nešto što ljudi iz Steaue žele pod hitno promijeniti. Klub je to bogate tradicije i velike ambicije, a to se najbolje vidi po sastavu koji je ispunjen strancima među kojima se nalazi i nekoliko sjajnih igrača s ovih prostora. Istaknuo bih Grbovića na pivotu, pa malog Vujića koji je kod nas ranije igrao, Krsto Milošević i Marin Vegar na lijevom vanjskom, pa jedan Francuz na desnom vanjskom.Dobra je to ekipa, sklona gurati loptu u leđa i igrati brzi rukomet. Tranzicija im je jača strana, a treba naglasiti da su podjednako dobri i u 6-0 i u 5-1 obrani. U napadu često igraju s dvojicom pivota i to rade dosta dobro.”

Nužno je pobjedom se vratiti na pobjedničke staze uoči Szegeda.

“Rezime je da nas očekuje jedna uzbudljiva i zahtjevna utakmica. Bit će teže nego li je to bio slučaj protiv Izviđača. Osim bodova u SEHA ligi, nama je pobjeda nužna i da se ipak stvori pobjednička atmosfera uoči dolaska Szegeda u nedjelju u Osijek”, zaključio je Lino Červar.

Vistorop je rekao da je atmosfera u momčadi na visokoj razini, kao i dobro raspoloženje.

“Nije nam se bilo lako dići nakon poraza od Nexea, ali skupili smo glave i pokazali karakter. Atmosfera je odmah bolja u svlačionici i mogu reći da u dobrom raspoloženju dočekujemo Steauu. Oni su jedna dobra momčad koju je trener analizirao, a nama će dana kroz nekoliko videa pokazati što nas očekuje i što nam je činiti da ih pobijedimo. Mislim da moramo kroz cijelu utakmicu sa Steauom ponoviti pristup koji smo imali u prvom poluvremenu s Izviđačem i da onda ne bi smjelo biti problema.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?