Anderson s lakoćom oprostio Dimitrova, Tsitsipas preokrenuo branitelja naslova

Getty Images
Kevin Anderson i Stefanos Tsitsipas večerašnjim su pobjedama stali jedan drugome na put u polufinalu kanadskog turnira.

Kevin Anderson večeras se plasirao u svoje prvo polufinale Rogers Cupu u karijeri, a do toga je stigao iznenađenjem protiv Grigora Dimitrova.

Pomalo je i neočekivano ovaj južnoafrički četvrti nositelj izbacio petog i to nadasve rutinski nakon dva dominanta seta u Torontu. Obje je dionice uzeo uz 6:2 te tako Bugara ostavio s gotovo pa nikakvom šansom.

U oba seta po dva puta je Anderson preotimao servis svome protivniku, dok vlastiti nije ispuštao niti jednom, toliko je impresivna bila njegova večerašnja pobjeda.

Napomenimo također da je dosadašnji omjer ove dvojice tenisača bio 6:1 u korist Dimitrova! Večeras ga je Anderson oprostio za svega nešto malo više od sat vremena…

Veća se drama odigrala na drugom četvrtfinalnom susretu večeri. Alexander Zverev imao je situaciju pod kontrolom, no ono što je isprva izgledalo kao rutinska odrada posla, pretvorilo se u vatrenu završnicu.

Mladi je Nijemac impresivno uzeo prvi set iako je Tsitsipas bio taj koji je prvi dohvatio ranu prednost breakom u drugoj igri. Alex je potom realizirao dvije vezane break prilike, preokrenuo situaciju u svoju korist i set začinio i trećim preotetim servisom na samom kraju dionice.

Kako je završio tu prvu, tako je i počeo drugu dionicu. U četvrtom gemu već je bilo 3:1, a meč sve bliže svome epilogu, no ovaj senzacionalni Grk imao je drugačiju ideju. Prvo je poravnao stvari u devetom gemu kako bi na kraju izborio tie-break u kojem nakon jednog dužeg perioda igre i nekoliko meč lopti, ipak preživljava oluju, a mi odlazimo u odlučujuću dionicu.

Malo je pomaka bilo u ovoj rovovskoj bitci u Kanadi – ponovno su oba tenisača izgledala podjednako na terenu, ali Grk je bio taj sa psihološkom prednošću. Na samoj sredini meča pala su dva breaka, po jedan sa svake strane i mirisalo je na novi tie-break, no onda još jedno iznenađenje.

Tsitsipas uzima trećem nositelju servis u posljednjoj igri dionice, a to je onda također postala i posljednja igra cijeloga meča. Aktualni prvak kući je otišao ranije no što je očekivao, a Stefanos time postao i pravi konkurent iz sjene.

Sljedeća je postaja Kevin Anderson.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?