Čilić: Sock je imao više sreće, ali i hrabrosti

Twitter.com/Screenshot
Marin Čilić danas je još jednom razočarao svojim nastupom na završnom turniru u Londonu.

Čilić opet izgubio praktički dobiven meč: Šanse za polufinale ostaju simbolične

Nakon što ga je jučer iz obećavajuće pozicije za pobjeud okrenuo Alexander Zverev, danas je najboljem hrvatskom tenisaču isto ponovio i Amerikanac Jack Sock.

“Odlučilo je par reakcija koje su s moje strane bile u nekim trenucima krive dok je s druge strane Sock imao par fenomenalnih odluka i pogodio par sjajnih udaraca što je napravilo razliku. Ponovno sam imao prednost u trećem setu, kod 3:1 sam na servisu odigrao jako dobar gem, ali na žalost promašio sam dva udarca gdje sam imao dobre odluke, ali nije ušlo. Set je otišao u tie-break gdje je Sock imao malo više sreće i hrabrosti te pogađao u ključnim trenucima.”

Nije prvi put da se nešto ovakvog tipa dogodilo Marinu jer je u nekoliko posljednjih mečeva dopuštao protivniku da se vrati i okrene ga u svoju korist.

“Mislim da mi je glava malo umornija u zadnje vrijeme, zadnjih nekoliko tjedana pala mi je razina koncentracije u ključnim trenucima. Igram jako dobro, ali je kraj sezone, tijelo je umornije i osjeti se to na većem broju pogrešaka i manjem postotku ubačaja prvog servisa, a samim time dajem protivnicima više prilika na reternu. U ovim situacijama gdje sam trebao napraviti tek korak-dva do pobjede, u zadnje vrijeme sam postupao lošije nego inače.”

U posljednjem kolu čeka ga dvoboj protiv Rogera Federera protiv kojeg treba pobjedu, ali i niz određenih ostalih događaja da bi prošao u polufinale. Šanse za to su mu simbolične.

“U svakom slučaju pokušat ću se pripremiti maksimalno za taj meč. Nije lagano nakon dva poraza, pogotovo jer sam mogao dobiti oba meča, a bio bih zadovoljan i s jednom pobjedom. Bilo bi sjajno da ostvarim barem tu pobjedu i da si pružim priliku završiti sezonu na pozitivan način. Prošle godine to sam uspio pobjedom protiv Nishikorija.”

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?