Čilić “zakasnio” na nastavak pa u tie-breaku trećeg seta sedmi put pobijedio Harrisona

Getty Images
Čilić je pokazao reakciju nakon gubitka prvog seta poslije svega četiri odigrana poena.

Šest je puta u sedam susreta Marin Čilić dobivao Ryana Harrisona i svaki put, a dva su bila na Grand Slamu, bez izgubljenog seta. U drugom kolu Rima, gdje su se sastali i prošle godine i jedini put dosad na zemlji, Čilić je i sedmi put nadigrao 26-godišnjeg Amerikanca iz Louisiane, ali prvi je put to učinio uz izgubljeni set.

Izgubio ga je nakon svega četiri odigrana poena po novom izlasku na teren nakon što ih je kiša u utorak navečer potjerala s terena kod 3:3 u tie-breaku. U nastavku meča u srijedu Harrison je brzopotezno osvojio četiri poena, a računajući da je jučer u tie-break ušao s 0:3, bilo je to sedam poena u nizu.

Kada mu je već set na takav način ispao iz ruku, Čilić, koji je s problematičnog koljena skinuo zavoj, nije dao da pokraj njega prođe i meč u koji je unio ravnotežu kroz dominantan drugi set u kojemu je 57. tenisač svijeta ostao na jednom gemu.

Harrison, koji u karijeri u 16 prethodnih pokušaja nikad nije dobio Top 5 igrača, a samo dvaput Top 10 u 35, definitivno se sedmom porazu približio kada je kod 2:2 u trećem setu izgubio servis. Međutim, Čilić ga je uz širokogrudan poklon odmah i vratio, a najbolji hrvatski tenisač u dominantnom tie-breaku napravio prvi korak prema obrani lanjskih četvrtfinalnih bodova nakon jednotjedne pauze poslije neočekivanog poraza u Istanbulu od Maleka Jazirija.

Zanimljivost meča glasi da je Čilić igrao bolje na drugom servisu na kojemu je osvojio 75 posto poena (27/36) u odnosu na 70 posto poslije prvog (40/57). Ukupno je bilo to sasvim korektno Čilićevo izdanje imajući u vidu aktualne probleme, a sljedeći koji će ga testirati bit će Diego Schwartzman ili Benoit Paire.

Nikola Mektić i Alexander Peya zaustavljeni su odmah u prvom nastupu. Osvajače Madrida u dva su seta (7:6, 6:4) izbacili Amerikanci John Isner i Jack Sock.

ATP Rim, drugo kolo:

Marin Čilić (Hrvatska) – Ryan Harrison (SAD) 6:7 (3), 6:1, 7:6 (1)

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?