Ćorić se u četvrtom pokušaju “upisao” u Monte Carlu za potencijalni sudar s Đokovićem

Getty Images
Borna Ćorić prepustio je pet gemova Julienu Benneteauu i konačno pobijedio u Monte Carlu.

Iz četvrtog pokušaja Borna Ćorić upisao se u knjige prvog zemljanog Mastersa sezone. 21-godišnji Zagrepčanin ostvario je premijernu pobjedu u Monte Carlu nakon što je prethodne tri godine svoje nastupe završavao u prvom kolu (Dolgopolov, Kohlschreiber, Chardy).

Na Terenu prinčeva na čije su se tribine smjestili Ćorićev odnedavno novi menadžer Ivan Ljubičić, ali i trener Ricardo Piatti, Ćorić je prilično lako i uvjerljivo riješio Juliena Benneteaua, 36-godišnjeg Francuza koji nikad nije bio zemljani tip i koji je posljednji put na ovim terenima pobijedio još 2014. godine.

Ove sezone, pak, još 21. veljače što mu je bila jedna od samo četiri, dok ih, za usporedbu, Ćorić skupio 14, s ovom i 15. Te su se brojke s papira jasno preselile i na teren na kojemu je Ćorić od Benneteaua uglavnom zahtijevao udarac više. Kada je Francuz u formi, a to trenutno nije slučaj, onda ga zna imati, pa se dogodi tjedan poput Pariza krajem prošle godine kada je dobio Marina Čilića i dogurao do polufinala.

U jednom trenutku, kada kod 3:1 nije potvrdio break, Ćorić je nanizao 11 poena, dok je nešto manja serija od osam poena, kada je u drugom setu kod 2:2 spašavao break-loptu, definitivno ugasila nade francuskog veterana.

Ne razočara li Novak Đoković protiv sunarodnjaka Dušana Lajovića, Ćorić će u drugom kolu na dvostrukog pobjednika ovog turnira. Igrali su dosad samo jednom 2016. godine u Madridu kada je Beograđanin prepustio Zagrepčaninu šest gemova.

ATP Monte Carlo, prvo kolo:

Borna Ćorić (Hrvatska) – Julien Benneteau (Francuska) 6:2, 6:3

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?