Dodig se plasirao u drugo kolo Umaga

Getty Images / Ivan Dodig
Sjajan nastup hrvatskog tenisača na startu Umaga i ispadanje petog nositelja u prvom kolu zemljanog hrvatskog ATP turnira.

Sjajan nastup na otvaranju domaćeg turnira ubilježio je Ivan Dodig plasiravši se u drugo kolo Umaga nakon što je u dva seta bio bolji od Rumunja Mariusa Copila sa 6:4, i 7:6(4).

Trenutno 412. reket svijeta nije imao problema s 85. igračem svijeta, Rumunjem Copilom koji je uoči meča slovio za velikog favorita protiv hrvatskog tenisača.

Dodig je od samog početka bio siguran u sebe i dobro držao servis. U šestoj igri imao je čak i tri break-prilike, no Copil se izvukao. Ali, nije imao šanse u desetoj igri kada je Dodig uhvatio dvije break/set-lopte. Prvu je rumunjski tenisač spasio, ali kod druge nije imao šanse.

Drugu dionicu meča Hrvat je loše otvorio i izgubio servis na početku. No, brzo se povratio razinu igre iz prvog seta i u četvrtoj igri vratio break. Na rubu je bio u jedanaestoj igri kada je spasio dvije break-lopte, te kroz maratonski gem dogurao do 13. igre.

Tamo se naš tenisač, koji se inače specijalizirao za parove, pokazao boljim i sa 7:4 nakon dva sata igre osigurao nastup u 2. kolu ATP turnira u Umagu.

Tamo će odmjeriti snage sa 105. igračem svijeta, Marcom Cecchinatom, Talijanom koji je s 2:1 u setovima u prvom kolu iznenadio i izbacio petog nositelja, Francuza Gilesa Simona.

ATP Umag, 1. kolo:

Ivan Dodig (Hrvatska, ) – Marius Copil (Rumunjska) 6:4, 7:6(4)

Marco Cecchinato (Italija) – Gilles Simon (Francuska, 5) 6:1, 3:6, 6:1

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?