Federerova misija u Rotterdamu: Budem li igrao s Wawrinkom za prvo mjesto, bit će to kao finale Grand Slama

Getty Images
Federeru za povratak na tron nakon više od pet godina trebaju tri pobjede.

Čovjek s misijom. Tako se može nazvati neočekivani dolazak Rogera Federera u Rotterdam. Švicarac je iznenadio sve i došao na turnir na kojemu je u posljednjih 12 godina nastupio dva puta. Došao je po prvo mjesto na ljestvici iako se činilo da mu to nije bitno kada je nakon Australian Opena razmišljao hoće li doći u Dubai. A on se pojavio dva tjedna ranije u Nizozemskom.

Da bi vratio prvo mjesto nakon više od pet godina i postao najstariji tenisač na svjetskom vrhu u povijesti, vjerojatno će morati u četvrtfinalu pobijediti sunarodnjaka Stana Wawrinku. Ukoliko se dogodi, bit će to meč za koji ni dvije Ahoy arene ne bi bile dovoljne.

“Volio bih biti u toj situaciji s bilo kim, ali sa Stanom bi to izgledalo kao finale Grand slama. Nadam se da ću opet biti na prvom mjestu i nadam se da će se to dogoditi već ovog tjedna. Ne postoji lagan način da stignete na vrh. Što se Stana tiče, raduje me što je u mom dijelu ždrijeba i drago mi je što se vratio posle ozljede”, rekao je Federer koji prije dva tjedna u Australiji osvojio 20. Grand Slam.

“Nisam očekivao naslov u Australiji. Igrao sam tamo ne razmišljajući o prvom mjestu. Poslije sam razmišljao da uvijek mogu igrati u Rotterdamu, da volim igrati i da bih mogao probati. Sretan sam što sam ovdje, zdrav sam i jedva čekam da zaigram”, dodao je Švicarac kojemu će prva prepreka biti ljevoruki Belgijanac Bemelmans.

 

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?