Hrvatski debitant u Davis Cupu: Nikad nisam imao novca za trenera koji bi išao sa mnom

HTS
Viktor Galović debitirat će u Davis Cupu.

Malo po malo hrvatska teniska reprezentacija kompletirala se u Kolumbiji gdje je od petka do subote čeka susret za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa. Uz Marina Čilića u singlu favorit da zaigra jest Viktor Galović. Do prije dva mjeseca relativno nepoznat široj javnosti, a sada je dobio poziv Željka Krajana.

“Osjećaj je odličan. Očekivao sam da ću napraviti nešto dobro ove godine, istina ne baš da ću ući u Davis Cup reprezentaciju. Jako sam zadovoljan zbog toga. Ako budem potreban, bit će mi drago što mogu igrati“, kaže Galović., rekao je za HTS 27-godišnjak iz Nove Gradiške s prebivalištem u Italiji koji je u srpnju iz kvalifikacija osvojio Challenger u Recanatiju na tvrdoj podlozi pa onda igrao finale Braunschweiga na zemljanoj.

“Ove sam godine promijenio mnogo toga. Nikad nisam imao novac da si mogu priuštiti trenera i kondicijskog trenera koji bi išli sa mnom. Ove sam godine našao sponzora koji mi pomaže, pa je kondicijski trener išao sa mnom gotovo svaki drugi tjedan. Počeli smo s futuresima i već tamo je išlo jako dobro jer sam tri-četiri puta svladao igrače koji su među 200 najboljih na svijetu. Vidio sam da ide dosta nabolje i čekao sam ljeto. Neko sam vrijeme igrao ligu u Italiji, pa nisam mogao nastupati na challengerima i jedva sam čekao da krenem. Nisam mislio da će biti toliko dobro. Osvojio sam jedan turnir u Recanatiju, a odmah u tjednu nakon toga slijedio je finale u Braunschweigu, što nisam očekivao jer sam na turnir došao navečer, a već sljedeći sam dan igrao. Isprobao sam igralište samo na pola sata i još sam došao s betona na zemlju.“

Najbolje mjesece karijere Galović je nadogradio pobijedivši bivšeg devetog igrača svijeta prošlog tjedna u Sevilli.

“Moram reći da Almagro nije bio u najboljoj formi. Nije se kretao kao inače. Opet, ja kad igram protiv najboljih, dam sve od sebe, što nije slučaj kad igram sa slabijim tenisačima.”

Kolumbija ima zvučno prvo ime u Santiagu Giraldu, ne baš i ono iza iako je Falla dobro poznat, ali je na zalasku i trebao bi igrati parove umjesto ozlijeđenog Faraha. Uvjeti u Bogoti bit će prednost za Kolumbijce, ne zbog zemlje, već zbog nadmorske visine.

“Loptice su malo čudne, servira se jako dobro. Malo je teže disati iako mi je teže kad spavam nego kad igram, ne znam zašto. Loptice su šuplje, jako lete, nema osjećaja na reketu. Ali mislio sam da će biti i gore.”

S obzirom da nije nikad igrao na Grand Slamu, Galović bi prvi put mogao igrati na tri dobivena seta.

“Ponekad sam igrao po dva meča u istom danu, ali takav još ne.“

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?