Povratnik Pavić: Amerikanci imaju najjači par na svijetu, ali mi smo favoriti pojedinačno

Zvonko Kucelin
Mate Pavić s Ivanom Dodigom činit će veliku hrvatsku snagu u parovima, ali itekako snažni su i Amerikanci.

Nakon travnja 2014. godine Mate Pavić opet će zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. U međuvremenu se 25-godišnji Splićanin prometnuo u ponajboljeg svjetskog igrača u parovima, postao je prvi Hrvat na broju jedan i definitivno će činiti veliku snagu hrvatske momčadi protiv Amerikanaca.

“Meni je ovo prvi put da ću igrati u Zadru i mogu reći da je sve odlično, od terena do samog stadiona koji je vrhunski i veselim se nadolazećem vikendu te velikom meču protiv SAD-a”, rekao je Pavić.

“Nadam se da će atmosfera biti onakva kakvu su mi opisivali suigrači da je bila prije dvije godine protiv Francuske. Uopće ne sumnjam da će biti i bolja od toga. Dobro se svi osjećamo, imamo jaku reprezentaciju i očekujemo da ćemo na našem domaćem terenu uspjeti doći do toliko željena tri boda koja nam garantiraju nastup u finalu.”

Pavić bi trebao nastupiti u subotu s Ivanom Dodigom. Posljednji put kad su igrali, osvojili su jaki turnir u Hamburgu prošle godine. Sada će ići po desetu uzastopnu našu pobjedu u paru iako će ih na drugoj strani čekati par u definitivno najboljoj formi i koji je nastao prinudno, Jack Sock i Mike Bryan koji je zbog bratove ozljede ostao usamljen, a iako se oprostio od reprezentacije prije više od dvije godine, vratio se.

Amerikanci su izuzetno snažni, a prije svih imaju trenutno najjači par na svijetu koji je osvojio nedavno US Open i Wimbledon. Taj subotnji meč bit će uistinu pravi teniski spektakl. U singlu smo definitivno favoriti jer smatram da su Marin i Borna pojedinačno kvalitetniji od njihovih igrača koji će im biti suprostavljeni u petak i nedjelju, ali ovo je natjecanje u kojem nema favorita i sve je moguće tako da moramo biti jako oprezni i ići iz meča u meč te skupljati bod po bod kako bismo došli do željenog cilja.”

Ipak, zemlja nije njihova omiljena podloga, pogotovo ako se dodatno uspori zatraže li naši.

“Teren je malo mekan zbog činjenice da se još nije igralo na njemu, ali iz dana u dan će biti sve bolji i do petka bi to trebalo biti u redu.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?