Škugor i Mektić napadaju Kolumbijce: Polufinale Wimbledona nije bila slučajnost

HTS
Hrvatski par protiv Kolumbije činit će Franko Škugor i Nikola Mektić.

Franko Škugor i Nikola Mektić prvi su od hrvatske teniske delegacije stigli u Kolumbiju. Prošlog su tjedna igrali finale Challengera u Bogoti i tako se zagrijali za subotu u kojoj će zajednički tražiti bod koji bi Hrvatskoj trebao otvoriti širom vrata ostanka u Svjetskoj skupini Davis Cupa.

“Na kraju je to, zapravo, bio dobar rezultat. Nikola je došao praktički izravno na meč, a ja dan prije početka natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji. Nisam se dobro snašao na početku u tom pojedinačnom meču, ali u parovima je već bilo puno bolje. Na kraju nismo uspjeli osvojiti turnir jer u finalu nismo odigrali najbolje, možda zato što smo i polufinale i finale igrali u istom danu. To, opet, i nije loše jer je to bila priprema za meč parova u Davis Cupu na tri osvojena seta. Malo nam je pala koncentracija u tie-breaku, izgubili smo meč, ali generalno je to bila dobra priprema za ovaj tjedan”, rekao je Škugor za HTS.

U polufinalu hrvatski par svladao je Galana i Fallu. Obojica će biti u kolumbijskom sastavu, a u parovima će zaigrati Falla kao zamjena za ozlijeđenog Faraha koji je s Cabalom prije nekoliko godina osvojio Roland Garros.

“Očito je da Farah neće igrati. Posljednji meč bio mu je na Wimbledonu. Falla je igrač s velikim iskustvom, on je nastupio u paru baš zbog Davis Cupa. Imaju još tjedan dana da se uigraju, sigurno će se dobro snalaziti na terenu. Neće nam biti lagano, u meču parova uvijek je izjednačeno i nekoliko poena odluči pobjednika, tako da je sve moguće. Ne treba ih prekrižiti, bit će jako težak meč, pogotovo zbog uvjeta i njihove domaće publike. Ipak, mislim da možemo pobijediti ako odigramo na dobroj razini.”

Škugor i Mektić na Wimbledonu su ostvarili rezultat karijere stigavši do finala. Hoće li zajedno nastaviti i dalje?

“Mislim da funkcioniramo jako dobro i bila bi šteta da u budućnosti ne nastavimo igrati u kontinuitetu. Hoće li to biti uskoro ili kasnije vidjet ćemo. Taj rezultat u Wimbledonu nije bio slučajnost, igrali smo kvalitetan tenis i imali razinu možda i za osvajanje turnira. Nije se dogodilo, ali sigurno smo u stanju tako nešto ponoviti.“

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?