Tsonga i Pouille predvode Francusku u finalu Davis Cupa

twitter.com/abnamrowtt
Oba su izbornika povukla očekivane poteze.

Deset dana prije finala Davis Cupa između Francuske i Belgije (24. – 26. studenog) koje će se igrati u Lilleu u multifunkcionalnoj areni St. Pierre-Mauroy oba su izbornika odabrala igrače s kojima će po Salataru.

Francuski Yannick Noah odlučio se za dvojicu u najboljoj formi u završnici sezone, Jo-Wilfrieda Tsongu i Lucasa Pouillea. S obzirom da nije dirao par koji čine Mahut i Herbert, Richard Gasquet ostao je izvan nominirane četvorke, kao i Julien Benneteau koji je progirao u Parizu. Njih dvojica bit će rezerve.

“Ovo je skladan tim. Svi su sposobni igrati. Neću ih imati sve tijekom cijelih priprema, ali i protivnici imaju taj problem”, rekao je Noah.

Taj je problem David Goffin koji je na ATP World Tour Finalsu u Londonu i s velikim šansama da dođe do polufinala što će još malo produžiti njegov boravak izvan reprezentativnog kampa.

Goffinu belgijski izbornik Johan van Herck očekivano je pridružio Stevea Darcisa, Rubena Bemelmansa i Arthura de Greefa.

“Mislim da možemo pobijediti njihov prvi reket”, dodao je Noah.

Belgijanci su prije dvije godine izgubili finale od Velike Britanije, a ni sad nisu favoriti. Francuzi, deveterostruki osvajači Davis Cupa, izgubili su tri posljednja finala, a na titulu čekaju još od 2001.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?