sarapova-utjehu-pronasla-u-pozivnici-za-birmingham
8

Šarapova utjehu pronašla u pozivnici za Birmingham

Marija Šarapova/Getty Images
Britanski teniski savez potvrdio je zahtjev Marije Šarapove za nastupom na Aegon Classic turniru u Birminghamu idućeg mjeseca.

Peterostruka osvajačica grand slam turnira, dobila je poziv od teniskog saveza Britanije za ulazak na turnir, no on se odnosi i na igru na tom travnatom terenu i 2018. godine, jer je dogovor dvogodišnji.

Ovom je prilikom Ruskinja za Sky Sports izjavila:

“Zbilja sam uzbuđena što se vraćam na travnati teren u Birmingham ove godine, i zahvaljujem savezu na ukazanoj prilici koja će biti u sklopu mojih priprema za Wimbledon. Za ovo me mjesto vežu mnoge lijepe uspomene, prije svega osvajanje dvaju posljednjih izdanja turnira na kojima sam sudjelovala (2004. i 2005.).”

Izvršni direktor saveza, Michael Downey koji će odstupiti s te pozicije ovoga ljeta, rekao je:

“Jedna od najvećih sportašica u svijetu, Marija Šarapova, obvezala se doći na naš turnir, odnosno na njegova 2 izdanja koja slijede. Zauzvrat, odlučili smo Mariji ponuditi pozivnicu za glavni ždrijeb ovogodišnjeg izdanja turnira. Ovo nije bila lagano donijeta odluka, i znamo da ju neće svi rado prihvatiti, ali smatramo kako je ona svoju suspenziju odradila u potpunosti i sada je natrag na terenima i igra izrazito dobar tenis. Želimo navijačima u Britaniji pružiti šansu da vide njenu igru i prije Wimbledona”

A hoće li i vodstvo All England Cluba poslati pozivnicu Šarapovoj za izravno sudjelovanje u glavnom dijelu turnira u Wimbledonu, saznat ćemo 20. lipnja kada će biti objavljeni dobitnici istih. Svakako se može ustvrditi, da će odluka saveza pred turnir u Birminghamu unijeti nervozu i nužnost dodatnih razgovora o ovoj temi…

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?