Đoković: Išao sam na planinarenje, a Federer i Nadal učinili su me ovakvim

Getty Images
Novak Đoković opet je sam teniski vrh.

Novak Đoković treći put u karijeri osvojio je US Open. U finalu je bez izgubljenog seta nadigrao Juana Martina del Potra koji je igrao na visokoj razini, ali ono što je igrao Đoković, bilo je previsoko.

“Da ste mi u veljači, kad sam imao operaciju, rekli da ću osvojiti Wimbledon, Cincinnati i sada US Open, ne bih vjerovao. Iskreno, očekivao sam da ću se brzo vratiti na visoku razinu, to je trajalo tri-četiri mjeseca. Tijekom tog razdoblja naučio sam mnogo o sebi. Naučio sam biti strpljiv, što nikada nije bila moja jača strana”, rekao je Đoković iza kojega su teški dani.

“Poraz od Cecchinata na Roland Garrosu mnogome me naučio. Bio sam razočaran igrom tog dana iako sam prethodno osjećao kako napredujem. Išao sam na planinarenje sa svojom suprugom. Nakon tri sata stigli smo na vrh. Sjeli smo i gledali na svijet iz drukčije perspektive, udisali novu inspraciju, motivaciju. Taj trenutak mi je posebno ostao u sjećanju.”

Srbin je osvojio 14. Grand Slam i izjednačio se s Peteom Samprasom. Ispred su samo Roger Federer s 20 i Rafael Nadal sa 17.

“Pete je legenda i idol. Zbog njegove titule na Wimbledonu počeo sam se baviti tenisom. Kad je riječ o Rogeru i Rafi, prije deset godina bih rekao da nisam sretan što sam dio iste ere kao oni. Danas to jesam. Mečevi s njima su me učinili ovakvim igračem. Činimo jedni druge boljima. Porazi koje sam doživljavao od njih na Slamovima su pomogli da napredujem do ove razine i počnem ih pobjeđivati”, rekao je Đoković osvrnuvši se na žensko incidentno finale.

“Volim Serenu, žao mi je cijele situacije. Ona je plakala, Naomi je plakala… Bilo je teško. Moje mišljenje je da sudac nije trebao dovesti Serenu do krajnjih granica, pogotovu u finalu. Promijenio je tijek meča, a to nije bilo potrebno. Svi imamo jake emocije tijekom borbe za naslov. Sve u svemu, bilo je nepotrebno.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?