Fett izbacila prvu nositeljicu turnira u Tokiju i ugrabila pobjedu karijere

Getty Images
Hrvatska igračica plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Tokiju.

Jana Fett (20) je u prvom kolu japanskog turnira imala najteži zadatak, ali je uspjela svladati prvopostavljenu i 15. igračicu svijeta, Francuskinju Kristinu Mladenović sa 6:5, 6:3 nakon sat i pol vremena igre.

Fett je još ranije u Tokiju uspjepno prošla kvalifikacije, a pobjeda protiv Mladenović najveća joj je u dosadašnjoj karijeri s obzriom na aktualni renking protivnice. Dosada najbolji rezultat ove mlade Vrbovčanke bila je pobjeda protiv Mone Barthel u 1. kolu Nottinghama kada je Nijemica držala 48. poziciju na pojedinačnoj WTA ljestvici.

Hrvatska igračica čak je četiri puta u prvom setu oduzimala servis Mladenović, koristeći tako indisponiranost francuske igračice koja je posljednjih mjeseci u iznimnom padu forme. Mladenović je u prvom setu napravila čak sedam dvostrukih servis pogrešaka, a jedna je stigla i na set-loptu naše predstavnice.

Fett je povela s 3:0, ali je onda i prvi put ispustila break. Ipak, vratila se odmah u sljedećoj igri i povela s 4:2 te nakon toga mirno privela prvi set kraju.

Nakon osvojenog prvog seta, Fett je u drugi ušla furiozno i došla do vodstva od 5:0, a njezina nevjerojatna serija osvojenih gemova stigla je i do brojek sedam. Kod tog rezutlata Fett je povela i sa 15:30 na servis Francuskinje te stigla na dva poena do trijumfa. Ipak, iskusna Mladenović se uspjela vratiti, a zatim je Fett pokleknula na svom servisu za meč iako je i u gemu kod 5:1 bila na dva poena od pobjede.

Kada je Mladenović osvojila i treći gem zaredom i stigla do 5:3, Fett je još jednom propustila osigurati meč-loptu i pojavila se opasnost od velikog preokreta francuske predstavnice. Ipak, prilikom drugog servisa za meč 20-godišnja Vrbovčanka uspjela je zadržati koncentraciju i nizom odličnih servisa i forhenda osvojiti posljednji gem bez izgubljenog poena.

U 2. kolu Hrvatica će igrati protiv imenjakinje iz Slovačke, Jane Cepelove, dok je ua Mladenović ovo peti uzastopni poraz u 1. kolu nekog WTA turnira.

Najbolji dosadašnji rezultat Fett u karijeri stigao je u siječnju ove godine kada je igrala u polufinalu WTA turnira u Hobartu.

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?