Vekić ispustila ključeve trećeg kola Rima

Getty Images
Donna Vekić loše je odigrala u najvažnijim trenucima.

Donna Vekić nije otišla dalje od drugog kola turnira iz Premier 5 kategorije u Rimu. 21-godišnja Osječanka nakon uvjerljivog izdanja u prvom kolu protiv Carle Suarez-Navarro naletjela je na 14. igračicu svijeta Madison Keys koja se pokazala prevelikom preprekom.

Preko koje je, doduše, Vekić mogla, no u najvažnijim trenucima Keys je reagirala bolje i izborila meč s prvom igračicom svijeta Simonom Halep koja je demolirala Japanku Osaku ostavivši je na jednom gemu.

Pobjednicu su odlučila dva tie-breaka u kojima je Keys kombinirano osvojila 14 poena od 16 odigranih. Vekić je prije prvog bila na korak da veliki povratak pretvori i u veliki preokret. Keys je otvorila s 4:0 da bi Vekić uz dvije spašene set-lopte osvojila šest gemova od sljedećih sedam i servirala za prvi set kod 6:5. Bila je i na dva poena od osvajanja, no 13. nositeljica naplatila je svoju ofenzivu.

U drugom je setu Vekić prosula poveće vodstvo, otvorila je s 4:1, međutim, nije ga zadržala, a nakon gema za vodstvo 6:5, Vekić više nije osvojila ni poen. Keys je s 11 u nizu i drugi put u međusobnom susretu nadigrala hrvatsku tenisačicu, prvi put dosta uvjerljivije prije dvije godine na Roland Garrosu.

WTA Rim, drugo kolo:

Madison Keys (SAD) – Donna Vekić (Hrvatska) 7:6 (2), 7:6 (0)

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?