Vekić nakon prave rovovske borbe do drugog kola u Nottinghamu

Getty Images
Donna Vekić fantastično je krenula, no onda naglo potonula i morala dobro zasukati rukave za pobjedu nad vlasnicom pozivnice.

Donna Vekić očekivano se plasirala u drugo kolo WTA turnira u Ujedinjenom Kraljevstvu, no ono što zasigurno nismo očekivali je trosatna borba protiv 168. tenisačice svijeta.

Gabriella Taylor u Nottingham je stigla kao domaća vlasnica pozivnice, no na kraju je pokazala kako je itekako sposobna parirati i mnogo bolje plasiranim predstavnicima od sebe.

Na svu sreću, rovovska borba između Hrvatice i Britanke ipak je pripala našem reketu, no ne i bez dobrog zasukavanja rukava i preznojavanja, kako Vekić tako i navijača.

Prvi set krenuo je onako kako smo samo mogli priželjkivati – nakon šest gemova već je bilo 5:1 za Donnu koja je realizirala dvije vezane break lopte i bila na pragu osvajanja prvog seta. No, onda se dogodio neočekivani pad, a Taylor je napravila vlastiti niz, uzela četiri igre i vratila nas u egal.

Na sreću Vekić je u posljednjem pokušaju prije tie-breaka nekako ponovno uzeti servis svojoj protivnici te dionicu zaokružiti na 7:5.

U drugom dijelu ponovno pravi kaos. Britanka je ovog puta prva zadala udarac, iskoristila break loptu šestog gema, no onda potom i izgubila dva vezana servisa za potpuni preokret situacije. Nažalost, Vekić je nakon toga i sama prepustila dva servisa Gabrielli, a njima i cijeli set.

Nakon ovoga bili smo spremni za sve, a ono što je uslijedilo bila je najvatrenija dionica dosad.

Oba reketa gubila su servise čak tri puta, a pobjednicu smo saznali tek nakon tie-breaka, koji je, usput rečeno, iako vatren, bio pretežito jednostran u korist naše tenisačice.

WTA Nottingham, prvo kolo:

Donna Vekić (Hrvatska) – Gabriella Taylor (Velika Britanija) 7:5, 5:7, 7:6 (3)

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?