WTA stao u Sereninu obranu: Bilo je seksizma

Getty Images
Bura oko incidenta u ženskom finalu US Opena i dalje se ne stišava, reagirao je i WTA.

Još će se neko vrijeme pričati o sceni koju je Serena Williams napravila u finalu US Opena ukravši show mladoj Japanki Naomi Osaki.

Amerikanka je zbog tri opomene kažnjena oduzimanjem gema, a kasnije i novčano sa 17 tisuća dolara. I dok traje debata tko je bio u pravu, a uglavnom su svi na strani suca Carlosa Ramosa, koji nije patio od Serenine veličine, ženska teniska organizacija (WTA) stala je na Sereninu stranu.

WTA-ov izvršni direktor Steve Simon vjeruje Sereni kada je rekla da je bilo seksizma i da glavni sudac ne bi tako reagirao da je u pitanju bio muškarac.

“WTA vjeruje da ne treba postojati razlika u toleranciji prema emocijama koje izražavaju muškarci i žene. Ne vjerujem da je to učinjeno u subotu navečer.”

Također, otvoreno je i pitanje coachinga koji je na Touru dopušten, ali ne i pod ITF-om na najvećim teniskim turnirima.

“Ne postoji jednakost kada je u pitanju to što muškarci rade glavnim sucima i ono što žene rade te smatram da treba postojati neka konstanta. Zalažem se za jednakost spolova, smatram da kada dođe trenutak da se situacija analizira, ovo su razgovori koji će se nametati sljedećih tjedana. Trebamo jedni druge tretirati pravedno i jednako“, rekla je Katrina Adams koja je na ceremoniji bila zadužena za dodjelu trofeja tenisačicama.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?