barakude-kao-najveci-favoriti-otputovale-u-berlin-prvi-turnir-s-eksperimentalnim-pravilima
25

Barakude kao najveći favoriti otputovale u Berlin – prvi turnir s eksperimentalnim pravilima

LEN
Svjetski vaterpolski kup počinje u utorak, a Hrvatska ga otvara protiv SAD-a.

Dan prije nego će u utorak protiv Sjedinjenih Američkih Država (17:15, Sportklub 1) otvoriti posljednje natjecanje u ovoj reprezentativnoj sezoni, hrvatski vaterpolisti otputovali su na poprište održavanja Svjetskog kupa, u Berlin.

Od 11. do 16. rujna svjetski prvaci tražit će jedino zlato koje im nedostaje i za isto će, a nismo subjektivni, biti najveći favoriti unatoč izostanku dva standardna igrača od kojih je jedan ipak nezamjenjiv, Mare Jokovića i Ivana Buljubašića.

No ostatak družine izgleda najkvalitetnije u odnosu na konkurenciju, a glavna bi trebali biti Srbi iako pomlađeni te Amerikanci i Mađari.

“Kada se uzme naš sastav s Europskog prvenstva, onda je to gotovo najjača momčad odnosno izostaju tek Joković i Buljubašić”, potvrdio je još jednom izbornik Ivica Tucak.

Umjesto Jokovića na desnoj strani igrat će Miloš koji je to igrao i u Barceloni, ali jednako tako u konkurenciji je Bašić, kao i Šetka.”

Ovaj turnir, koji je u prethodnim izdanjima bio puno jači, bit će i eksperimentalne prirode budući da će izbornici imati pravo uoči utakmice prijaviti 11 igrača, a ne kao dosad 13.

“Kada je već tako, barem je dobro što možemo od utakmice do utakmice mijenjati odnosno uvijek su nam još dvojica igrača na raspolaganju. Da imamo cijeli turnir samo 11, a to je, zapravo, devet jer u postavi moraju biti i dvojica vratara, to bi već predstavljalo problem.”

Naravno da nitko od trenera neće pozdraviti tu odluku, no to je samo priprema za ono što će vaterpolske reprezentacije čekati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Između ostalog, novi napad nakon kornera ili bloka trajat će 20 sekundi, a ne 30, stanka na poluvremenu trajat će tri minute, zamjene se mogu vršiti bilo gdje između gol-linije i centra igrališta, dopušteno je šutiranje nakon prekršaja izvan šest metara…

Skupina A: Australija, Njemačka, Japan, Mađarska
Skupina B: Hrvatska, Srbija, JAR, SAD

11. rujna, 17:15: Hrvatska – SAD
12. rujna, 19:00: Hrvatska – JAR
13. rujna, 16:00: Hrvatska – Srbija

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?