fatoviceva-eksplozija-u-tjedan-dana-godi-titula-najboljeg-igraca-zavrsnice
25

Fatovićeva eksplozija u tjedan dana: Godi titula najboljeg igrača završnice

Dulist
Jugaši se sada mogu okrenuti europskim obavezama.

20 utakmica, 20 pobjeda. Jugu ponovno nitko od regionalnih konkurenata nije bio ni blizu. Dubrovčani su treći put u nizu osvojili Triglav vaterpolsku ligu i 61. trofej u svojoj bogatoj povijesti.

U izvjesnom subotnjem finalu Mladost je bila gotova već nakon nepunih desetak minuta igre. Jugove kontre “ubile” su Zagrepčane u samo dvije minute.

“Osjećaj nakon osvajanja trofeja izuzetno je dobar. U posljednjim godinama okolnosti su nam bile teške, specifične. Prije dvije godine igrali smo bez Perronea, lani smo imali problema unutar momčadi, a ove godine sve je proteklo u znaku ispraćaja našeg bivšeg predsjednika Ivice Rustana. Igrači su bili i na komemoraciji i na sprovodu. Na kraju su fantastično reagirali, skidam im kapu na profesionalizmu, posebno kad znamo koje su sve obveze prošlog tjedna imali naši nositelji igre”, rekao je Vjekoslav Kobešćak.

“Drago mi je da smo na ovakav način dokazali da smo najbolja momčad lige. Sad se okrećemo Ligi prvaka, a ovo je svakako za nas bila dobra sezona u regionalnoj ligi.”

Za najboljeg igrača završnog turnira izabran je Loren Fatović. Nevjerojatno je kako je taj mladić odigrao posljednjih tjedan dana. Na završnici LEN Europa Cupa. Sve je krenulo od Srbije kojoj je zabio tri gola, potom šest u finalu Španjolskoj, dva dana kasnije u Svjetskoj ligi Njemačkoj četiri, koliko Jadranu u polufinalu Triglav lige i Mladosti u finalu. Pet utakmica – 21 pogodak. Čudo.

“Titula najboljeg igrača završnog turnira laska s obzirom da su u našoj momčadi sve sjajni igrači. Mogao je bilo tko od njih biti proglašen jer mi smo momčad, borimo se jedan za drugoga. Ovu nagradu posvećujem svojim suigračima”, skroman je ostao Lolo.

Marko Bijač i prije završnice proglašen je za najboljeg vratara Lige.

“Potvrdili smo dominaciju koju smo pokazali tijekom cijele sezone jednom zasluženom pobjedom u utakmici u kojoj smo kontrolirali rezultat od samog početka. Sada mirno možemo dočekati završnicu grupne faze Lige prvaka i pokušati ostvariti još jedan cilj ove sezone, plasman na završni turnir.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?