generalna-proba-barakuda-uoci-eura-na-savi-u-cetvrtak-repriza-svjetskog-finala
25

Generalna proba Barakuda uoči Eura: Na Savi u četvrtak repriza svjetskog finala

Máté Balogh/Bp2017 Media
Hrvatska i Mađarska u četvrtak će na bazenu Mladosti odigrati posljednju provjeru prije SP-a.

U četvrtak na otvorenom bazenu Mladosti na Savi hrvatska vaterpolska reprezentacija odradit će posljednju provjeru uoči polaska za Barcelonu na Europsko prvenstvo koje za vaterpoliste počinje u ponedjeljak 16. srpnja.

U Zagrebu (18:30, HRT 2) će gostovati Mađarska, bit će to, dakle, repriza lanjskog finala Svjetskog prvenstva u Budimpešti gdje je Hrvatska drugi put u povijesti postala svjetski prvak. Definitivno pravi test kako za nas, tako za Mađare, ali i najveći mogući poziv da se Barakude, kako i dolikuje državi svjetskih prvacka, isprate podno Montjuica.

Izborniku Ivici Tucku taj će test poslužiti da otkloni i one posljednje dvojbe budući da će nakon utakmice odrediti 13 putnika u Španjolsku.

Od ranije je otpao zbog ozljede Ivan Krapić, kojega, čini se, neće biti u bazenu do iduće godine. Ozljeda je onemogućavala u normalnom radu i braniča Hrvoja Benića, pa su te izbornikove dvojbe oko dva-tri imena jasne. 11 je sigurnih: vratari Bijač i Marcelić, braniči Bušlje, Macan i Buljubašić, centri Vrlić i Lončar te vanjski Joković, Garcia, Fatović i Vukičević.

Da nema problema s ramenom, ali i formom, siguran bi bez dvojbe bio i Anđelo Šetka, no između njega, Lovre Miloša i Andrije Bašića Tucak će odabrati posljednju dvojicu. Svejedno vjerujemo da će “komandos” Šetka biti na konačnom popisu, stoga dvojba ostaje između Miloša i Bašića, a tu ne bismo htjeli biti previše pronicljivi. Najbolje će odlučiti izbornik.

Mađari su te brige riješili još prošloga tjedna, izbornik Tamas Marcz napravio je samo jednu promjenu u odnosu na ekipu koja je prije 20-ak dana svladala Hrvatsku u četvrtfinalu Svjetske lige, a u pitanju je tek pozicija rezervnog vratara.

U međuvremenu hrvatski susjedi osvojili su tradicionalan Benu kup u vlastitoj organizaciji makar se nisu previše dojmili igrom, kao, uostalom, ni na završnici Svjetske lige. Pobijedili su nejake Rumunje s 11:8, Amerikance s 9:7 i to s dva pogotka u samoj završnici te su s Australijom odigrali 8:8.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?