gruz-je-spreman-za-novi-trofej
25

Gruž je spreman za novi trofej

dulist.hr
Jug ima prvu meč-loptu za 13. naslov najboljeg hrvatskog kluba.

Danas završava klupska vaterpolska sezona u Hrvatskoj. Ne, ne igra se majstorica u finalnoj seriji nakon koje više nema ničega, ali koga god pitate, svi će vam potvrditi da će treća utakmica Juga i Mladosti (18.00, Arenasport 1) od mogućih pet biti i posljednja.

“Način najave treće utakmice finala mene kao trenera baš ne veseli jer već se spominje slavlje, a sport nas je nebrojeni broj puta već upozorio i trebao naučiti da nema unaprijed dobivenih utakmica i naslova. Ja imam povjerenje u svoju momčad i u njen profesionalizam jer ti su momci kroz protekle dvije sezone pokazali da se znaju nositi s pritiscima u bazenu i van njega. Očekujem da oni reagiraju kvalitetno u ovoj utakmici. ali najava ove utakmice u svakom slučaju daje jedan motiv više i našem protivniku”, stat će na loptu Vjekoslav Kobešćak čije je riječi prenijela službena klupska stranica.

Od Vjeke, zapravo svih trenera, nismo očekivali ništa drugo osim maksimalnog uvažavanja protivnika i obustave pripreme ražnja dok je zec još u šumi. Međutim, Mladost nakon -13 u dvije utakmice samo dolazi uveličati proslavu u Gružu koji je spreman za još jedan trofej, 13. koji označava najboljeg u Hrvatskoj.

“Mišljenja sam da ova momčad, ovi jugaši, zaslužuju da ih se dođe pozdraviti i podržati. Da se još jednom dođe uživati u njihovoj igri i njihovom angažmanu jer kroz ove dvije sezone ostavili su mnogo toga za buduće generacije vaterpolista i navijača ovog Grada”, odaslao je pozivnicu Jugov trener koji će s današnjim trofejem u dvije godine na klupi prikupiti impozantnih devet.

Mladost će biti i posljednja službena utakmica jugašima uoči Final Sixa koji u Budimpešti počinje za točno deset dana. Jugaši će tamo braniti posljednji naslov u tekućoj natjecateljskoj sezoni.

“Što se tiče ove sezone koja je na izmaku, ona za nas nije bila lagana kao što bi se možda reklo gledajući na rezultate, prvenstveno u domaćim natjecanjima i regionalnoj ligi. Morali smo naći način balansirati između razlike u kvaliteti regionalne lige i Prvenstva i Lige prvaka. Većih kikseva nismo imali iako sam mišljenja da smo u Ligi prvaka ostali dužni za izvedbu u nekim utakmicama. Pokušali smo nadograditi našu igru s obzirom na prošlu sezonu a to smo u nekim stvarima uspjeli, a u nekima još ne. Ali da bismo bili konkurentni u Budimpešti na Final Sixu, moramo još podignuti razinu igre. I individualno i momčadski.  Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?