hrvatska-dugo-lomila-japance-za-trecu-pobjedu
25

Hrvatska dugo lomila Japance za treću pobjedu

VSS
Hrvatska je napravila još jedan korak prema prvom mjestu.

Uz dosta muke mladi hrvatski vaterpolisti zadržali su svoj stopostotan učinak na Svjetskom prvenstvu u Beogradu uzrasta do 20 godina. U trećoj utakmici na turniru slavili su protiv Japana i 99 posto osigurali prvo mjesto u skupini odnosno plasman u četvrtfinale i prije posljednjeg kola. Za potvrdu naše jedinice Španjolska kasnije večeras mora pobijediti Nizozemsku, što će se i dogoditi.

Na nedavnom SP-u u Budimpešti Japanci su bili dosta hvaljeni, ali izuzev onog razbijanja Amerikanaca protiv najjačih nisu puno toga pokazali. Njihove mlađe kolege ne odstupaju od tog stila, a to je presing do protivničke polovice pa tko se i kako snađe.

Recimo, Španjolci su se prvog dana snašli tek u drugom poluvremenu, Japanci su vodili na velikom odmoru, a protiv nas držali egal, čak i poveli početkom treće dionice. To je već bio znak da s Azijcima više nema šale, da je vrijeme za ozbiljne stvari, a Dužević, Butić i Paparić s tri pogotka donijeli su nam prvu prednost na utakmici veću od jednog gola.

Na samom početku, pak, nakon uvodnog japanskog vodstva zabilježili smo dva sjajna poteza mornarevca Rine Burića. Najprije je kirurški odmjerenim lobom prevario Oguru pa odbojkaški s centarske pozicije još jednom efektno zabio.

Iako je to trebao biti samo uvod u bijeg, nekako smo i predmnijevali da Japance neće biti tako lako slomiti. To je trajalo sve do početka posljednje dionice kada su Zović i danas dominantni Burić postavili stvari tamo gdje su i trebale biti.

Utorak je za Hrvatsku dan odmora, a u srijedu će natjecanje po skupinama zaključiti s Nizozemskom.

Svjetsko prvenstvo, skupina B, treće kolo

Japan – Hrvatska 10:14 (2:2, 3:3, 2:4, 3:5)

Japan: Ogura (8 obrana), Nishimura (1 obrana); Kobayashi, Ichimura, Koppu 2, Date 2, Suzuki 3, Aizawa, Kageta 1, Maita, Maeno 1, Ogava, Inaba 1

Hrvatska: Čubranić (13 obrana), Podrug; Dužević 1, Zović 1, Merčep, Butić 2, Dašić 1, Pejković, Pavličević, Lazić 1, Burić 5, Biljaka 1, Paparić 2

Igrač više: Japan 2/9, Hrvatska 3/6

Peterci: Japan 1/1, Hrvatska 1/1

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?