hrvatska-u-rovovskoj-bitci-zaustavila-amerikance-i-izborila-polufinale-sp-a
25

Hrvatska u rovovskoj bitci zaustavila Amerikance i izborila polufinale SP-a

VSS
S 5:4 uz sjajnog Čubranića Hrvatska je ušla među četiri najbolje reprezentacije svijeta.

U Beogradu se polako kuha novi uspjeh hrvatskog vaterpola ovog ljeta. Hrvatski juniori ušli su u zonu medalja, izborili su polufinale Svjetskog prvenstva koje će u subotu navečer igrati protiv Mađarske ili Crne Gore.

Jedina neeuropska reprezentacija među osam, SAD, bila je težak zalogaj za mlade Barakude, ali probabljiv. U utakmici jakih obrana, slabih napada i s malo golova igrači Nikice Gulina još su jednom protivnika nadigrali svojim najjačim oružjem, a to je u Beogradu definitivno obrana.

Doduše, velik dio posla u uvodu je odradio napad. Otvaranje je bilo sjajno, prvo je Zović sjajno pronašao Duževića na dva metra, zatim je Zović pogodio s desnog vanjskog na postavljenu zonu pa onda i Pejković realizirao igrača više, jednog od svega dva, za 3:0 u sedmoj minuti.

Tu je završilo razdoblje insipracije, a počelo indisponiranosti. Čak 17 minuta bez postignutog pogotka, a, jasno, nismo mogli svoj gol braniti dovijeka makar je to Čubranić, kao dosad i svaki put na turniru, radio sjajno.

Amerikanci su izjednačili na 3:3, a mi nastavili nizati promašaje i neiskorištene prilike sve dok se Dužević nije sjajno snašao ispred američkih vrata u, činilo se, još jednom potraćenom napadu s igračem više u posljednjoj minuti treće četvrtine.

Ubrzo je Pejković svoj drugi zabio za 5:3, a Amerikanci uz dosta sreće brzo smanjili za šest minuta ogromne neizvjesnosti. U napadu i dalje nikako nije išlo s igračem više, bilo je tu i brzopletosti (Lazić), ali zato se obrana fanatično vadila i izdržala svaki američki pokušaj za izjednačenje. Čubranić je stao na 15 obrana.

Polufinale ćemo prvi put igrati u posljednjem terminu dana od 20:40. U prvom će igrati domaćin Srbija koja je s ujerljivih 17:9 pobijedila Italiju te Grčka koja je velikim preokretom u posljednjoj četvrtini izbacila Španjolsku s 8:7.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:

Hrvatska – SAD 5:4 (3:1, 0:1, 1:1, 1:1)

Hrvatska: Čubranić (15 obrana), Podrug; Dužević 2, Zović 1, Merčep, Butić, Dašić, Pejković 2, Pavličević, Lazić, Burić, Biljaka, Paparić

SAD: Wolf (12 obrana), Murphy; Daube 2, Abramson 2, Wojciechowski, Osborne, Woodhead, Bisconti, Ehrhardt, Cavano, Molthen, Jurasius, Hooper

Igrač više: Hrvatska 2/8 , SAD 2/8

Peterci: Hrvatska 0/0, SAD 0/0

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?