jug-ima-novog-predsjednika-dumancic-preuzeo-klub-iz-gruza
25

Jug ima novog predsjednika: Dumančić preuzeo dubrovački klub

jug.hr
Čovjek za čijeg se mandata osvoijlo sve što se osvojiti može, predao je predsjedničku palicu svom nasljedniku.

Novi predsjednik Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje je Tomislav Dumančić. On je posljednjih godina obnašao funkciju dopredsjednika kluba, a na čelu splitskog kluba nasljedio je Lukšu Jakobušića, koji je predsjedništvo u klubu preuzeo krajem 2013. godine.

Nakon što se se prve dvije godine njegovog mandata gledalo u leđa riječkom Primorju, u sezoni 2015/16 osvojilo se sve što se osvojiti moglo, počevši od Kupa Hrvatske, preko osvajanja Regionalne lige i Prvenstva Hrvatske do fantastičnog trijumfa u Ligi prvaka u hramu vaterpola, budimpeštanskom Margitszigetu.

Sezona iz snova zaključena je osvajanjem naslova pobjednika Superkupa Europe.

Jakobušić je prezentirao presjek posljednje dvije sezone i naglasio sljedeće:

“Uprava je bila jedinstvena, a posebno zahvale idu za račun Ognjena Kržića, Vjekoslava Kobešćaka te Željana Konsua. Hvala i igračima koji su igrali posljednje dvije sezone, navijačima i mojoj obitelji. Hvala vam još jednom i vidimo se na tribinama.”

Izbornoj skupštini nazočili su gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća grada Dubrovnika Marko Potrebica te predsjednik Dubrovačkog saveza športova Maro Kapović.

“Čestitam vam na svim uspjesima u posljednje vrijeme. Hvala vam na tome. Čestitke dosadašnjem predsjedniku, koji je nakon lošijeg starta postao najuspješniji predsjednik”, kazao je gradonačelnik Franković i naglasio je kako će i kao do sada Jug moći računati na podršku Grada.

Direktor kluba Ognjen Kržić je podnio izvješće o postignutim rezultatima u protekle dvije godine.

Podsjetio je na pet osvojenih trofeja u sezoni 2015./16., a posebno istaknuo kako je po prvi put naslov prvaka Europe osvojen izvan Dubrovnika.

Na kraju je svog obraćanja pozdravio nove igrače Juga: Luku Lozinu, Viktora Rašovića i Vincenza Renzuta.

Nova Uprave VK Jug CO: Marko Balija, Saša Borojević, Tonči Daničić, Mato Franković, Srđan Gavranić, Mišo Glavinić, Maro Hajdarhodžić, Goran Hrnić, Vicenco Jerković, Hrvoje Jerković, Marin Kaštelančić, Miho Katičić, George Lonza, Srđan Margaretić, Luko Musladin, Davorko Obuljen, Viktor Siništaj, Edo Taslaman, Roko Tolić i Stjepan Vojnić. 

Tagovi: ,
14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?