jug-razbio-mladost-za-13-naslov-drzavnog-prvaka
25

Jug razbio Mladost za 13. naslov državnog prvaka

VK Jug CO
Dubrovački Jug u svom Gružu slavio je protiv zagrebačke Mladosti i u trećoj utakmici finala Prvenstva Hrvatske te je stigao do 13. titule.

Danas je u dubrovačkom Gružu odigrana treća, ujedno i posljednja utakmica finalne serije Prvenstva Hrvatske u vaterpolu, a novi-stari prvak ponovno je Jug. Dubrovačka momčad još jednom razbila je zagrebačku Mladost i s 3:0 u finalnoj seriji stigla je do svog 13. naslova prvaka Hrvatske.

U prve dvije minute utakmice, gledatelji su vidjeli tri pogotka. Perrone je doveo Jugaše u vodstvo, da bi Pavičić izjednačio na 1:1. Već u idućem napadu, Joković je postigao drugi pogodak za Jug te su šest minuta prve četvrtine mreže mirovale.

Na početku druge četvrtine, Zović je iskoristio peterac i poravnao rezultat na 2:2, ali Garcia i Obradović do kraja poluvremena doveli su Jug u vodstvo od 4:2.

Poslije dužeg odmora, Perrone i Macan realizirali su igrača više u trećoj četvrtini te doveli svoju momčad u mirnu prednost od 6:2 uoči zadnje četvrtine.

Nakon više od dvije minute bez pogotka, Marković, Obradović (dva puta), Joković i Lončar doveli su Jug na prednost od 11:2, a do kraja susreta ostalo je tek nešto više od dvije minute. Ipak, do kraja susreta, Biljaka i Zović postigli su još po pogodak i koliko toliko ublažili poraz zagrebačke momčadi. U tom sušnom razdoblju, Mladost nije postigla pogodak čak više od 20 minuta.

Najučinkovitiji u domaćoj momčadi bio je Obradović s 3 pogotka, dok su Joković i Perrone po 2 puta bili precizni. Goste je predvodio Zović s 2 pogotka, dok je nevjerojatni Vićan skupio čak 9 obrana, u usporedbi s 4 obrane koliko je imao Bijač.

Ovo je ukupno 13. naslov državnog prvaka za Jug, odnosno drugi uzastopni nakon što su Dubrovčani i prošle godine stekli naslov najbolje momčadi u Hrvatskoj.

Prvenstvo Hrvatske u vaterpolu, 3. utakmica finala

Jug CO – Mladost 11:4 (2:1, 2:1, 2:0, 5:2)

Jug CO: Bijač (4 obrane), Popadić; Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 2, Garcia 1, Marković 1, Ivanković, Pavličević, Perrone 2, Benić, Obradović 3, Vrlić

Mladost: Vićan (9 obrana), Marcelić; Bukić, Milaković, Zović 2, Biljaka 1, Mardešić, Vlahović, Lazić, Pavičić 1, Paškvalin, Valečić, Bašić

Igrač više: Jug CO 5/7, Mladost 0/7

Peterci: Jug CO 0/0, Mladost 1/1

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?