jug-u-reprizi-proslosezonskog-finala-obranom-ugusio-jadran-posk-odnio-bodove-s-kantride
25

Jug u reprizi prošlosezonskog finala obranom ugušio Jadran, POŠK odnio bodove s Kantride

Dulist
Jugaši su primili samo tri gola od Jadrana, Mladost se lako obračunala s Budvom, a Primorju će trebati čudo da ostane u ligi.

Jug CO – Jadran Carine 9:3 (3:1, 1:1, 2:1, 3:0)

U reprizi prošlosezonskog finala Triglav lige pobjednik je finalistu, ali i konkurenciji, poslao poruku da se malo čemu ima nadati i u novoj sezoni. Jugaši su u svom Gružu uvjerljivo startali protiv Jadrana koji se držao gotovo tri pune četvrtine, no u posljednjih osam-devet minuta daleko veća dubrovačka klasa proizvela je konačnu razliku uvjerljiviju možda nego što je igrom djelovala u bazenu.

Jugova obrana bila je uglavnom nerješiva prepreka za goste koji su u 15. minuti bili na jednom postignutom golu. Jug je vodio 4:1, ali nije ni on briljirao u napadu, pa je Jadran s dva kola Kriještorca i dalje bio u igri desetak minuta prije kraja (3:4). Benić je zabio za 5:3, Renzuto dvije sekunde prije kraja treće dionice za 6:3 i tu je polako počeo pad Jadranova otpora.

Pogodak prvog Talijana u Jugovoj kapici, koji se odmah u jako dobrom izdanju predstavio gruškoj publici, za 7:3 potvrdio je da bodovi ostaju u Gružu, a Joković i Fatović dokrajčili su crnogorskog prvaka.

Jug CO: Joković 3, Renzuto 3, Fatović 1, Benić 1, Lončar 1

Jadran Carine: Kriještorac 2, Ukropina 1


Mladost – Budva 13:7 (4:2, 4:1, 2:2, 3:2)

Nakon ispadanja iz Europe i šok-terapije promjenom trenera mladostaši su novu regionalnu sezonu otvorili rutinskom pobjedom protiv mladosti iz Budve što se, uostalom, i očekivalo i prije prvog plivanja za loptu.

Uz raspoloženog Zovića Žapci su do poluvremena stekli veliku prednost od 8:3 koju gosti više nisu mogli ugroziti. U nastavku se raspucao i Vlahović, a Luka Bajić u debiju na klupi Mladosti zauzdao konce.

Mladost: Zović 4, Vlahović 4, Bukić 3, Marković 1, Bašić 1

Budva: Popović 2, Ćetković 2, M. Mitrović 1, B. Mitrović 1, Rašković 1


Primorje – POŠK 7:9 (1:4, 2:1, 1:3, 3:1)

Ne bismo htjeli stati na žulj riječkim navijačima ni niti proroci, ali nakon viđenog u domaćoj premijeri čudo bi se trebalo dogoditi da europski doprvak iz 2015. godine ostane u prvom razredu regije i sljedeće sezone. Riječka mladost nije mogla puno protiv splitskog POŠK-a koji se vratio u prvi rang i trebao bi biti tvrd orah za mnoge osim dubrovačkog Juga.

Splićani pojačani nekadašnjim primorjašem Markom Elezom za šest i pol minuta imali su 4:0 i otprilike je već bilo jasno da su suviše dobri za primorjaše. Koji su, doduše, uspjeli smanjiti zaostatak na 3:5 pa 4:6, no nakon novog gostujućeg bijega na +4 mogli su samo pokušati zaustaviti kolaps. Uspjeli su u tome, a Elezov pogodak za 9:6 tri i pol minute prije kraja označio je kraj priče na Kantridi koja mora prihvatiti novu realnost riječkog vaterpola.

Primorje EB: Tkač 3, Rakovac 1, Mudražija 1, Paparić 1, Ford 1

POŠK: Elez 2, Delić 2, Kunac 2, Vukić 1, Borovčić Kurir 1, Butić 1


Primorac – Partizan 7:10 (2:2, 1:2, 3:3, 1:3)

U crnogorsko-srpskom obračunu Partizan je iz Kotora odnio puni plijen. Cijela je utakmica protekla u neizvjesnom tonu dok gosti u posljednjim minutama nisu s tri pogotka kod 7:7 prelomili utakmicu.

Primorac: Gluhaić 3, Petrović 2, Crepulja 1

Partizan: Janković 4, Radonjić 3, Radojević 1, Lukić 1, Lazić 1

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?