jugasi-krecu-u-nove-izazove-nema-alibija-cilj-su-domaci-trofeji-i-zavrsnica-lige-prvaka
25

Jugaši kreću u nove izazove: Nema alibija, cilj su domaći trofeji i završnica Lige prvaka

Jug
Na otvaranje nove sezone jugašima u subotu stiže crnogorski Jadran.

Novi predsjednik Tomislav Dumančić, trener Vjekoslav Kobešćak, kapetan Marko Bijač te tri pojačanja Vincenzo Rezuto Iodice, Viktor Rašović i Luka Lozina. To je bila Jugova postava koja je u Gružu najavila početak sezone, a koja za Gospare počinje u subotu (19 sati) kada će u Dubrovnik stići Jadran iz Herceg Novog u reprizi lanjskog finala Triglav vaterpolske lige koju će, pak, večeras splitskim derbijem otvoriti Jadran i Mornar.

“Još nismo na razini na kojoj želimo biti i od svojih igrača sutra ne očekujem čuda, pogotovo od trojice novih. Ukoliko me netko od njih sutra demantira, bit ću sretan. Mi ćemo tek tražiti novu igru, ali to nam ne umanjuje želju za pobjedama”, naglasio je Jugov trener koji je prije nekoliko dana postao otac.

Iako su znatno promijenjeni u odnosu na protekle dvije šampionske sezone, pa i slabiji što i sami ističu, od jugaša se očekuju i dalje svi domaći trofeji, a u Europi izboriti plasman na završnicu Lige prvaka. Dakle, ništa drugo i ništa manje nego što je bilo u protekla 24 mjeseca, samo što će u Ligi prvaka biti teže ponoviti titulu i finale. Ali i uopće se plasirati na završnicu u Genovu.

“Nema alibija. Naš su cilj obrana tri trofeja i plasman na završni turnir Lige prvaka. A tamo što napravimo… Ipak imamo šest svjetskih prvaka u momčadi”, jasnu je poruku poslao predsjednik Dumančić.

“Tek smo mjesec dana zajedno i stvarno smo teško fizički radili i pred prvu utakmicu sezone teško mi je reći koliko smo dobri. Novi su se igrači odlično uklopili i mogu reći da smo kao ekipa još jednom “kliknuli”, nadovezao se Bijač, na njega Kobešćak o novim igračima.

“Lozina bi trebao biti dostojna zamjena Josipu Vrliću, Vicenzo Renzuto koji ordinira po lijevoj strani napada nadoknađuje odlazak Felipea Perronea i Pava Markovića. Kad dolaziš nakon Perronea, to i nije baš lagan zadatak. Viktor Rašović popunit će prazninu svih pet igrača koji su otišli jer je polivalentan i može igrati na svim pozicijama.”

Rašović je prvi srpski internacionalac u Jugovoj kapici, a Renzuto prvi Talijan.

“Dobro jutro”, pozdravio je pristune na hrvatskom talijanski reprezentativac pa nastavio uz pomoć prevoditelja.

“Nadam se da ću što prije ući u sistem u kojem će momčad igrati i da će rezultati i naše igre biti na visokoj razini. Ovo je grad vaterpola, ljudi razumiju igru i to je dodatni motiv za dati sve od sebe. I to je to. Nadam se da ću sljedeći put na presici pričati hrvatski.”

S njim, pak, problema nema Lozina.

“Od sebe očekujem jedan veliki iskorak u igri. A ako to mogu igdje postići, to je u Jugu.

Nekoliko riječi za kraj prozborio je i Rašović.

“U svakom sam smislu zadovoljan. Grad je prekrasan, a u klubu sam od suigrača primljen na najbolji mogući način. Vjerujem da ću opravdati povjerenje.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?