jugovi-ljevaci-u-startu-potopili-mladost
25

Jugovi ljevaci u startu potopili Mladost

Dulist
Tri Jugova ljevaka zabila su prvih šest golova na utakmici u kojoj Mladost nije imala šanse.

Uvjerljivom Jugovom pobjedom 14:5 otvorena je finalna serija za novog vaterpolskog prvaka Hrvatske, koja, prema viđenom u Gružu, ne bi trebala potrajati duže od tri utakmice. Toliko će, uvjereni smo, Jugu trebati za treći uzastopni pokal najboljeg kluba u državi.

U dubrovačkom vaterpolskom hramu Mladost je još jednom spoznala da je realnost nešto sasvim drugo od lažnog optimizma te koliko zaostaje za Dubrovčanima koje je posljednji put pobijedila još u prosincu 2014. u polufinalu Kupa. I tko zna kada bi mogla opet.

Prošle godine u tri je utakmice jači Jug tada slabiju Mladost razbio s kombiniranih 20 razlike, a zadrže li jugaši ozbiljnost, kao što su je zadržali do kraja prve utakmice, lako je moguće da će to i nadmašiti.

Previše ćemo pohvaliti mladostaše kažemo li da smo očekivali neizvjesnu utakmicu duže od jedne četvrtine. Nadali se jesmo, međutim, što reći na to kada finalist prvi pogodak zabije u posljednjoj sekundi prvog poluvremena. A i taj je bio u najmanju ruku čudan kada je Bašić gotovo iz kornera bacio loptu preko Bijača u stilu “što bude, bude”.

Jug je dotad zabio sedam, a kuriozitet je što su prvih šest u Marcelićevu mrežu smjestila tri Jugova ljevaka, triput Joković, dvaput Garcia i jednom Lozina. Za još jedno “uspavljujuće” drugo poluvrijeme u Jugovoj režiji, pa je na gol mogao Toni Jarak, a peterac izvoditi (i ne izvesti) Petar Pejić.

Finale Prvenstva Hrvatske, prva utakmica:

Jug CO – Mladost 14:5 (3:0, 4:1, 3:2, 4:2)

Jug CO: Bijač (11 obrana), Jarak (1 obrana); Macan 1, Fatović 1, Lončar 1, Joković 3, Garcia 3, Ivanković 3, Rašović 1, Renzuto, Pavličević, Benić, Lozina 1, Pejić

Mladost: Marcelić (9 obrana), Slade; Radu 1, Zović, Bajić, Biljaka, Bukić, Marković, Lazić, Markić, Paškvalin, Valečić, Bašić 2, Miloš 2

Igrač više: Jug CO 7/11, Mladost 3/10

Peterci: Jug CO 0/1, Mladost 1/1

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?