kobescak-nakon-zdrijeba-nismo-ni-ocekivali-laganu-grupu
25

Kobešćak nakon ždrijeba: Nismo ni očekivali laganu grupu

VK Jug
Jug će imati težak zadatak u novoj sezoni Lige prvaka da se plasira na završnicu.

Nakon ždrijeba skupina Lige prvaka još se uvijek ne može donositi konkretan zaključak o skupini u kojoj su završili jugaši. Kada se završe kvalifikacije, postoji mogućnost da im se pridruže superjaki FTC i Brescia, a onda će težina skupine eksponencijalno narasti.

I ovako je skupina B teža od one A, s Dubrovčanima su zajedno europski prvak Olympiakos, zatim Szolnok, Mladost, Spandau te, što se najmanje željelo, Hannover. Ne zato što je jak ili slično, već zato što je organizator završnice zbog čega će iz ove skupine mjesto izboriti još tri kluba, a ne četiri kao iz druge.

Grupa nije laka, ali nismo ni očekivali laganu grupu s obzirom na konkurente”, prvi je dojam Vjekoslava Kobešćaka.

“Moramo pričekati kraj kvalifikacija jer i one nam mogu donijeti neugodne momčadi poput Ferencvaroša i Brescie. Tek ćemo tada znati pravu situaciju. Već sad u skupini imamo prvaka Europe. Tu su Szolnok i Spandau, momčadi koje su nastupile na završnici prošle sezone. Mislim da svaka ekipa u grupi želi i ima ambicije nastupiti na završnom turniru. Bit će vrlo zanimljivo, pogotovo jer u grupi imamo i Hannover, koji je domaćin ovogodišnjeg završnog turnira. Naš je cilj doći do završnice te se nadam da ćemo pružiti dobre igre u Ligi prvaka i da ćemo ostvariti puno pobjeda.”

U prvom kolu 17. listopada Gospari će gostovati u Berlinu kod Spandaua koji je ugodno iznenadio prošle sezone i više nije klub kod kojeg će favoriti lagano upisati bodove.

Spandau je već prošle sezone pokazao da se može nositi ravnomjerno sa svim momčadima u Ligi prvaka. Nijedna utakmica ne može biti lagana. Mislim da smo bolji od nekih momčadi, ali nijedan protivnik nije lagan. Nećemo puno vremena provesti u punom sastavu do početka sezone, ali kad se okupimo svi, dobro ćemo se pripremiti za Spandau.”

Nakon što je Jugu društvo činilo Primorje, nakon dvije godine Hrvatska opet ima dva predstavnika u Ligi prvaka, sada je to Mladost, bivši Kobešćakov klub.

To je veliki uspjeh za hrvatski vaterpolo. Osim Juga i Mladosti, možda i splitski Jadran izbori svoje mjesto u grupnom djelu natjecanja kroz kvalifikacije. Veselimo se susretima protiv Mladosti, kako u Ligi prvaka, tako i u domaćem prvenstvu.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?