kobescak-nemam-nista-protiv-cetvrtfinala-sa-szolnokom
25

Kobešćak: Nemam ništa protiv četvrtfinala sa Szolnokom

Dulist
Jugaši su od straha za prolazak na koncu završili drugi u skupini.

Kao i prošle godine u četvrtfinalu Lige prvaka opet će se reprizirati lanjsko finale. Prvi je put u Budimpešti prošle godine srušio Olympiakos, dok će ove u Genovi pokušati Szolnok.

U odlučujućoj utakmici za plasman Jug je mogao završiti peti, ali i drugi. Dogodio se ovaj drugi scenarij jer je Barceloneta “gađala” treće mjesto i Eger u četvrtfinalu što je daleko lakši put jer u polufinalu se zaobilazi i Pro Recco.

No jugaši ionako nikad nisu bili momčad od kalkulacija jer da bi bio najbolji, najbolje moraš i pobijediti. Kao što su napravili Dinamu u utakmici čiji rezultat kaže da je to bila rutina, ali…

“Dinamo je fizički najjača momčad u Ligi prvaka. K’o od brda su odvaljeni i teško je protiv njih igrati. A ukoliko padneš u taj mlin, iz njega se teško izvući. Kontrolirali smo rezultat i igru. Jesmo primili deset golova, ali u principu zaustavili smo ono što smo htjeli. A dati 15 golova mora biti dovoljno. Zadovoljan sam. Imali smo početkom treće i četvrte četvrtine dobru razliku, ali nekoliko igrača manje omogućilo je Dinamu da se vrati. Međutim, dvaput smo se iz toga izvukli te pokazali nešto što ove sezone nismo puno puta – nismo pali na duže staze, a uspjeli smo se izvući kad je teško”, komentirao je Jugov trener Vjekosla Kobešćak.

Gruž je tijekom sezone više puta bio prazan nego pun, sada su Dubrovčani prepoznali trenutak.

“Velika zahvala publici što se odazvala u velikom broju i što nas je držala u utakmici u svakom trenutku. Pozivam ih da idemo zajedno u Genovu. Nemam ništa protiv da idemo na branitelja naslova Szolnok. Nismo kalkulirali. Ići na kalkulaciju pored ovakve publike bio bi nam šamar svima. Idemo na Szolnok pa što bude, bude.”

Maro Joković bio je dvostruki strijelac.

Nekako smo na početku sezone i očekivali da bismo pitanje prolaska na Final 8 mogli rješavati tek kod kuće protiv Dinama. U središnjici utakmice bili smo dosta nervozni jer su nam se približili, ali mi je drago što smo iskontrolirali završnicu s nekoliko lijepih kontranapada i lijepih golova. Pobijedili smo s velikom razlikom, jedino je malo zabrinjavajuće što smo primili deset golova. S obzirom na jačinu protivnika, to je možda bilo i očekivano.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?