kobescak-suknov-dolazak-povecava-ocekivanja
25

Kobešćak: Suknov dolazak povećava očekivanja

Jug CO
Kada se Sandro Sukno spremi za povratak, Vjekoslav Kobešćak imat će slatke brige.

S početkom rujna Vjekoslav Kobešćak poveo je svoje jugaše u pripreme za novu sezonu.

>> Sukno se vratio kući: Ubrzo bih trebao početi trenirati s ekipom

Dubrovčani, koji bi unatoč ojačanoj Mladosti i dalje trebali ostati nedodirljivi u hrvatskim okvirima, ponešto su izmijenili momčad, točnije pomladili je sa sjajnim mladim Rusom Daniilom Merkulovim te Grkom Alexandrosom Papanastasioum za kojega će najprije trebati pronaći nekakav nadimak.

Oni su dio plana koji gradimo, kako za ovu sezonu, tako i za one iza koje slijede. Takav nam je plan rada i u mlađim kategorijama i u seniorskoj selekciji. Uvijek s jednim okom gledamo u malo dalju budućnost. Novi igrači su, zajedno s našim domaćima, temelj momčadi koja bi na okupu mogla ostati duži period i biti konkurentna u domaćim i europskim bazenima”, rekao je Jugov trener.

Kojemu je neočekivano sljetjelo uvjerljivo najbolje moguće pojačanje prošloga tjedna. Radi se, dakako, o Sandru Suknu s kojim će Jug nesumnjivo pucati i na europski naslov ako za to dobije priliku.

“Sukno je ime koje diže kvalitetu na svim razinama, samim time i povećava naša očekivanja. Izuzetno smo zadovoljni da je tu s nama. S njime ćemo krenuti s lakšim treninzima, adekvatnim za njegovo stanje. Radit ćemo procjene na dnevnoj i tjednoj bazi, međutim, nemamo neki vremenski okvir kada bi mogao zaigrati. Iskreno, ne opterećujemo se time. Najvažnije je da je on tu i da se vratio sportu i Jugu. Kada dođe taj trenutak da zaigra, ne sumnjam da će se brzo uklopiti u našu igru.”

Od bitnijih odlazaka treba izdvojiti Talijana Renzuta i Srbina Rašovića, za njih je Jug našao zamjene, ali nemoguće je zamijeniti najboljeg vratara svijeta Marka Bijača.

Nadam se da će Toni Popadić dostojno zamijeniti Marka između vratnica. On je već i ovako mlad jedna od legendi ovog kluba. Unatoč njegovom odlasku tu su i dalje s nama temelji ekipe Xavi, Joković, Lončar, Macan, Benić i Fatović. Bez obzira što su neki od njih još uvijek dosta mladi, ne očekujem da će se struktura u momčadi promijeniti. Posljednje tri sezone imali smo vrlo dobru atmosferu i u svlačionici i u cijelom klubu. Nadam se da ćemo istim ritmom nastaviti i dalje. Popadiću će biti vrlo izazovno i teško preuzeti ulogu prvog vratara Juga. Mi vjerujemo da on to može i spremni smo biti uz njega.”

Već smo spomenuli da bi Jug trebao ostati vladar u Hrvatskoj, pa odgovor na pitanje o ciljevima nije se promijenio.

Očekivanja su kao i uvijek vrlo visoka. Kao i uvijek da nastavimo dominaciju u domaćim natjecanjima i Regionalnoj ligi. U Ligi prvaka ponovo nam je cilj plasman na Final 8″, završio je Kobešćak.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?