mobilizacija-u-gruzu-osc-mora-pasti
25

Mobilizacija u Gružu: OSC mora pasti

Tonči Vlašić
Jugaši protiv OSC-a u subotu traže važne europske bodove.

Pet utakmica, dvije pobjede, remi i dva poraza. Takav je učinak jugaša u Ligi prvaka u kojoj su na četvrtom mjestu s tek jednim bodom više od pretposljednjeg. Zvuči malo i dramatično, što nije u realnosti, ali da se od Dubrovčana očekivalo više u početku, to stoji.

Ne računajući nekonkurentni Partizan, Jug je od ozbiljnih protivnika pobijedio njemački Hannover. Remizirao je s Barcelonetom, a pa(da)o u Moskvi i Brescii. Ovaj potonji poraz bio je da padne mrak na oči svakom treneru od količine pogrešaka koje su napravili Kobešćakovi igrači; od dva promašena peterca, poklonjenog jednog domaćinu zbog preuranjenog ulaska isključenog igrača pa Presciuttijeve krađe lopte iz Bijačeve ruke.

Stoga se već polako Gruž može mobilizirati jer u subotu stiže protivnik koji se mora pobijediti kako se situacija ne bi dodatno pogoršala budući da se u sljedećem kolu za deset dana kasnije gostuje kod vodećeg Olympiakosa.

“Ni mi, a vjerojatno ni oni, nismo zadovoljni učinkom. Mi nijednu od tri jake utakmice nismo prelomili na našu stranu. OSC je jedna od četiri mega momčadi u mađarskom prvenstvu, nekako najiskusnija od te četvorke. Istina, možda po imenima ne tako jaka kao Szolnoki, ali itekako opasna”, naglasio je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

Mađari su nakon dvije startne pobjede izgubili tri u nizu i ne djeluju nimalo dobro. Razbijeni su u Barceloni, izgubili su kod kuće od Brescie pa u posljednjem kolu i Olympiakosa. No u svakom slučaju zaslužuju respekt jer u svojim redovima imaju dva srpska reprezentativca (Ubović i Ranđelović), jednog crnogorskog (Brguljan) i nekolicinu mađarskih.

“Uvijek u pripremi utakmice gledamo nekoliko utakmica i ne gledamo samo one koje su najbolje odigrali. Može se u svakoj utakmici nešto vidjeti. Koju su utakmicu najbolje odigrali ove sezone? U mađarskom kupu protiv Egera”, dodao je Kobešćak koji želi vidjeti svoju momčad bez padova u igru.

“Zadatak? Svesti padove u igru na manju mjeru nego je to bilo u prethodnim europskim utakmicama.”

Uz trenera pred novinarima bio je i mladi dvojac Marko Macan i Loren Fatović. Prvi će imati težak zadatak protiv gostujućeg centarskog dvojca.”

“U paru Seman i Ubović mogu nanijeti dosta problema. Igrali smo protiv jednog i drugog. Puno toga ovisi o nama.”

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?