nova-jugova-zvijezda-samo-u-gruzu-mogu-postati-igrac-kakav-zelim
25

Nova Jugova zvijezda: Samo u Gružu mogu postati igrač kakav želim

Savo Prelević
Jaka Jugova snaga u novoj sezoni bit će Rus Daniil Merkulov.

Za Daniila Merkulova već ste trebali čuti u vaterpolskim krugovima. Iako mu je tek 21 godina, ulazi u krug ponajboljih svjetskih igrača za kojim su se ovo ljeto otimali brojni klubovi.

Iako su mu iz Mađarske i Rusije stizale bogatije ponude, on se odlučio za dubrovački Jug, što je još jedna potvrda što klub iz Gruža znači u svijetu vaterpola.

“Jako mi je drago što sam došao u ovako veliki klub, koji ima veliku tradiciju. Dat ću sve od sebe i probat ću nastaviti napredovati. Dvije godine igrao za sam Jadran iz Hercega novog te sam imao priliku upoznati se s veličinom ovog kluba”, rekao je mladi Rus koji se od prvog dana pojavio na pripremama u Gružu.

Imao sam ponude od nekih mađarskih, talijanskih i ruskih klubova, ali unatoč tome odabrao sam Jug zato što ovdje mogu najviše napredovati. Samo ovdje mogu postati igrač kakav želim.”

Svakom Jugovu navijaču i djelatniku ovakvo bi što trebalo biti na ponos. Merkulov, iako je provotno stigao u Crnu Goru kao bek, profilirao se kao igrač lijeve strane. I zamislite još kada se vrati Sukno, što će Dubrovčani imati na toj strani uz Fatovića i Grka Papanastasioua.

“Neke igrače već poznam od prije. Upoznali smo se igrajući jedni protiv drugih u Regionalnoj ligi i na reprezentativnoj razini. Imam još mjesec dana da upoznam dobro sve, prije nego što počnu utakmice. Svi su stariji igrači otvoreni za pomoć i tu su za nas da nas motiviraju. Dosad sam u Jadranu radio s Vladimirom Gojkovićem, ali mislim da je rad s Vjekoslavom Kobešćakom skalin više u mojoj karijeri.”

Koja bi na klupskom planu trebala, a s Jadranom već je, donijeti mnoge trofeje.

Moj cilj je da napredujem kao igrač i da uzmemo Ligu prvaka”, kratko, jasno i efikasno završila je nova Jugova zvijezda.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?