novi-gazda-na-poljudu-jadran-uvjerljivom-pobjedom-u-splitskom-derbiju-otvorio-regionalnu-vaterpolsku-sezonu
25

Novi gazda na Poljudu: Jadran uvjerljivom pobjedom u splitskom derbiju otvorio regionalnu vaterpolsku sezonu

CN Sabadell
Jadran je uzeo prva tri boda u novoj sezoni Triglav vaterpolske lige.

Splitski derbi Jadrana i Mornara na Poljudu službeno je otvorio jubilarno deseto izdanje regionalne sezone. Prva tri boda sjela su na račun kluba sa Zvončaca, jadranaši su u startu i igrom i rezultatom istaknuli kandidaturu za jedno od četiri mjesta koja vode na završnicu.

Više od osam godina Jadran nije okusio kako je pobijediti Mornar, no vremena su se promijenila, a Ivan Asić kao Jadranov kormilar prekinuo je taj neugodan niz. Iza jednih i drugih bilo je već nekoliko službenih utakmica, za Mornar u Ligi prvaka, za Jadran u Eurokupu, pa se i u igri osjetilo da su obje ekipe blizu prave radne temperature.

Formalni domaćin otvorio je s golovima Krapića i danas odličnog Viskovića, a Mornar se upisao tek u samoj završnici prve četvrtine preko Buhe. Goreta je iz peterca odmah kasnije poravnao na 2:2 i to je otprilike bilo to od pravog gostujućeg otpora. Visković, Milardović i Marinić Kragić u tri su minute odveli Jadran na 6:2 i već se tu naziralo da Mornarove šanse nisu velike.

Nakon Antonijevićeva gola za 7:2 mornarevci su povezali dva u nizu, međutim, jadranaši su uzvratili još jačom serijom, pa su u četiri minute prije kraja imali najvećih 13:6 za jasnu poruku tko preuzima prevlast u splitskom gradu.

Triglav vaterpolska liga:

Jadran Split – Mornar BS 13:8 (2:1, 4:1, 4:3, 3:3)

Jadran Split: Anić (15 obrana), Strujić; Butić 1, Marinić Kragić 2, Krapić 1, Antonijević 1, Pejković, Power 1, Marelja 1, Visković 1, Milardović 2, Shroj, Buzdovačić, Franičević

Mornar BS:  Šparada (6 obrana), Podrug (2 obrana); Čagalj 1, Kreković 1, Goreta 1, Ćalić, Živković 2, Krolo, Buha 2, Vrdoljak, Dužević, Burić 1, Erak, Marović

Igrač više: Jadran Split 7/11, Mornar BS 2/12

Peterci: Jadran Split 0/0, Mornar BS 1/1

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?