novosti-s-vaterpolske-trznice-ftc-postaje-nova-europska-sila
25

Novosti s vaterpolske tržnice: FTC postaje nova europska sila

Fradi
Donosimo kratak pregled najvažnijih vaterpolskih transfera prije početka ljeta.

Kraj klupske vaterpolske sezone odmah označava i početak one tržišne. Po običaju Mađari su tu ispred svih jer njihova platežna moć, kada se ide u širinu, trenutno je najveća u Europi. Baš ništa neobično za zemlju u kojoj je vaterpolo nacionalni sport i koja ga zna financirati.

U europsku se silu polako pretvara budimpeštanski Ferencvaros, koji je osvojio Eurokup i mađarsko prvenstvo te će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka. I odmah biti jedan od glavnih favorita za osvajanje.

Koliko je trenutno moćan financijski, novi mađarski prvak pokazao je još jednom krađom Szolnoku iz kojeg je lani stigao Vamos, Denes Varga… Prije toga Daniel Varga, Norbert Madaras, Stefan Mitrović. Sada je njihovim putem krenuo najbolji australski reprezentativac i bivši igrač Juga Aaron Younger. S njim je stigao i centar Tamas Mezei, iz OSC-a branič Miklos Gor-Nagy, a iz Debrecena manje poznati Mark Kallay.

Dakako da se ti igrači nisu nadogradili na momčad iz prošle sezone jer netko je morao i otići. Kraj karijere objavili su dva mađarska velikana, Norbert Madaras i Daniel Varga. Madaras će odmah dobiti predsjedničku ulogu u klubu, a Varga će biti trener mlađih uzrasta. U Honvedu će, pak, karijere nastaviti sjajni mladi Krisztian Manhercz te mađarski Španjolac Balasz Sziranyi.

Prošlogodišnji mađarski i europski prvak Szolnok zahvalio se treneru Sandoru Csehu, a novi trener bit će do jučer aktivni Živko Gocić. Bivši srpski kapetan završava karijeru i odmah se baca u trenerske vode. Szolnok, kako stvari stoje, bit će nešto slabiji nego prije jer umjesto Gocića, Mezeija i Youngera iz Partizana stiže mladi i nedokazani centar Lazić, iz Egera Angyal, a blizu je i Viktor Rašović koji, po svemu sudeći, napušta Jug.

Novi vladar Europe Olympiakos riješio je centarsko pitanje. Konstantinos Mourikis odlazi u Pro Recco, koji je već osigurao dva Talijana Velotta i Renzuta, a iz Marseilla među Grke dolazi kanadski reprezentativac i nekad Jugov igrač Nicolas Constantin Bicari. Pirej bi navodno trebao napustiti naš Andro Bušlje, a za takvog braniča ne sumnjamo da manjka ponuda.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?