obradovic-cetvrti-put-napustio-jug-idem-da-bi-se-vratio
25

Obradović četvrti put napustio Jug: Idem da bih se vratio

Foto: Tonči Vlašić
Iako je posljednju utakmicu s Jugom izgubio, Obradović ističe kako odlazi kao pobjednik.

Paulo Obradović potpisao je za grčkog prvaka Olympiakos, prenosi Dubrovački vjesnik. Hrvatski reprezentativac Gruž je tako napustio četvrti put u svojoj karijeri.

Kao mladi vaterpolist se kalio u Gusaru iz Mlina, igrao i u šibenskom Solarisu, a sada drugi put napušta Jug kao vrlo važna karika.

Prvi put to je napravio u ljeto 2012. godine kada je Gruž zamijenio Kantridom i potpisao za tadašnjeg najvećeg Jugovog rivala, Primorje EB.

Obradović se vratio iz Rijeke prije tri godine. U posljednje dvije sezone bio je jedan od ponajboljih igrača momčadi koja je potpisala najveće uspjehe u devedeset i četiri godine kluba.

“Idem da bih se opet vratio. Jednostavno, Jug nije financijski mogao pratiti ponudu Olympiacosa i to je razlog zbog kojeg sam se dogovorio s grčkim prvakom. Potpisao sam ugovor na godinu dana s mogućnošću produženja za još godinu dana”, rekao je Obradović, koji će u Grčkoj zaplivati zajedno s kumom Androm Bušljom te Splićaninom Josipom Pavićem.

S reprezentacijom Hrvatske, za koju je igrao do 2015. godine,  31-godišnji Obradović je bio europski prvak 2010., olimpijski pobjednik 2012., a uz to je vlasnik četiri medalje sa svjetskih prvenstava (srebro i tri bronce). Njegovi klupski trofeji ne mogu se izbrojati na prste obje ruke.

“Za nama su dvije fantastične sezone što se tiče rezultata. Osvojeno je osam od devet trofeja. Igrali smo svih devet finala. U sezoni 2015./16. osvajanje svakog trofeja je bilo čudo, a Eurolige čudo nad čudima. U domaćim natjecanjima te Regionalnoj ligi smo imali i dalje jako Primorje, a u Euroligi nismo bili favoriti ni protiv Egera u četvrtfinalu, a kamo li protiv PRO Recca u polufinalu te Olympiacosa u finalu. I neću te zadnje dvije sezone pamtiti samo po rezultatima, već i po jednoj sjajnoj pozitivnoj atmosferi”, dodao je.

Najveći uspjeh mu je naslov prvaka Europe s Jugom 2016. godine.

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?