primorje-dogovorilo-dolazak-australskog-reprezentativca
25

Primorje dogovorilo dolazak australskog reprezentativca

Getty Images
George Ford u Rijeku bi trebao stići kroz tjedan dana.

U jeku priprema za početak nove sezone riječko Primorje moralo je neplanski “izaći na tržište”. Nakon prometne nessreće u kojoj je teže stradao Mislav Vrlić slomivši potkoljenicu Riječani su jednostavno morali pronaći zamjenu na pozicija braniča, a s platežnom moći kakva je na Kantridi to nije jednostavno.

Međutim, Primorje je uspjelo dogovoriti dolazak australskog reprezentativca Georgea Forda koji će uz Slovaka Tkača biti drugi internacionalac u momčadi. Jedan je Australac ovog ljeta napustio Kvarner, riječ je o Nathanu Poweru, a drugi bi trebao doći kroz sljedećih tjedan dana. Pritom je ulogu o Fordovu dolasku u Hrvatsku imao i Elvis Fatović, australski izbornik, čijih igrača izuzev onog najboljeg Aarona Youngera gotovo da i nema u Europi.

“Primorje se u ovome trenutku, što često ponavljamo, oslanja na svoju vlastitu vaterpolsku školu. Zbog Vrlićeve smo, ozljede bili primorani raditi na dovođenju jednog igrača u iznimno kratkom vremenu, doći do kvalitetnog braniča, što je vrlo teško. Ta prilika nam se pružila preko Elvisa Fatovića koji nam je jako puno pomogao u ovome transferu. Bilo je nužno dovesti Forda, igrača na bekovskoj poziciji kako bismo mogli pomoći, ne samo klubu, nego i našim mladim bekovima Marku Blažiću te Karlu Kovačeviću da mogu napredovati s jednim takvim igračem. Prema dogovoru Ford će nam najavati dolazak, u Rijeku bi trebao doći do 15. rujna”, izvijestio je Samir Barač za Novi list.

Vrlić je osim posla s protivničkim centrima i sam trebao biti centar, pa će Igor Hinić morati smisliti kako samo s jednim pravim centrom (Paparić). No sasvim je jasno da mladu momčad europskog doprvaka iz 2015. čeka borba za ostanak u A1 ligi. To je trenutna realnost, nažalost, riječkog vaterpola.

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?