prosirena-liga-prvaka-vaterpolista-novosti-i-na-olimpijskim-igrama
25

Proširena Liga prvaka vaterpolista, novosti i na Olimpijskim igrama

Getty Images
Od ove sezone vaterolo Liga prvaka igrat će se prema novom formatu i s većim brojem sudionika. Također, imamo novosti i u vaterpolo konkurenciji na idućim Olimpijskim igrama.

Odlukom LEN-a već od ove sezone u Ligi prvaka nastupat će 16 klubova, četiri više nego dosad, dok će 12 momčad dobiti posebne pozivnice, odnosno neće igrati kvalifikacije.

Osim Pro Recca, Szolnokija, Partizana, Juga, Barcelonete, Olympiakosa, Spandau Berlina i Nice, wild-card dobili su nizozemski AZC Alfen, moskovski Dinamo i rumunjska Steaua.

Ime posljednjeg vlasnika wild-carda bit će naknadno objavljeno, ali se pretpostavlja da će to biti njemački Hannover, domaćin finalnog turnira.

Klubovi će biti podijeljeni u dvije skupine po osam sudionika, a prva četiri plasirat će se na završni turnir, koji će imati dva sudionika više u odnosu na prethodnu godinu.

Kvalifikacije počinju 15. rujna, a natjecanje po skupinama 25. listopada, dok će finalni turnir biti igran od 6. do 9. lipnja 2018. godine.

Sitne promjene formata, ali ne i pravila na Olimpijskim igrama

Odlukom FINA-e, vaterpolo reprezentacije na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokyju 2020. godine imat će samo 11 igrača na raspolaganju, umjesto dosadašnjih 13.

Odluka je donešena na jučerašnjem Tehničkom vaterpolo kongresu od strane FINA-e i kaže da će se ova promjena odnositi samo na Olimpijske igre, a ne na preostala vaterpolo natjecanja.

Također, FINA inzistira na tome da pravila unutar vaterpolo utakmica ostanu netaknuta, odnosno da se zasad ne moraju mijenjati.

14.lipnja, 17:47
Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?