protiv-grcke-za-zlato-idemo-ponoviti-seniore
25

Protiv Grčke za zlato: Idemo ponoviti seniore!

VSS
Hrvatski juniori za svjetski naslov igrat će protiv Grčke.

Prošlo vaterpolsko ljeto u kojemu je dubrovački Jug postao europski prvak, Hrvatska olimpijski viceprvak, a mlada reprezentacija do 18 godina svjetski ocijenili smo jedinom prikladnom ocjenom – ocjenom izvrstan. Ovog je ljeta Jug postao europski viceprvak, Hrvatska svjetski prvak, a mlada reprezentacija do 20 godina tek će, vjerujemo, postati još jednom svjetski prvak čisto da ne poremeti sjaj kolajni i, naravno, konačnu ocjenu.

Dva tjedna nakon seniorske reprezentacije juniori imaju priliku postaviti Hrvatsku na mjesto apsolutnog vladara svjetskog vaterpola. Reprezentacija koju u Beogradu vodi Nikica Gulin ima čak sedam igrača koja je prošlog rujna u Podgorici osvojila zlato, jasno je da zato i ima ugrađen pobjednički DNK i ovaj nas rezultat nipošto nije iznenadio jer, u jednu ruku, bio je i potiho realan makar je u Beogradu bilo, prema mišljenjima izbornika svih reprezentacija, desetak legitimnih, i to nije pretjerivanje, kandidata za medalju.

A Hrvatska je pobijedila gotovo polovicu njih. Crnu Goru i Španjolsku u skupini, SAD u četvrtfinali i konačno Mađarsku u polufinalu. Posljednje dvije utakmice, a i ona sa Španjolskom, pokazale su da Hrvatska igra uvjerljivo najbolju obranu turnira i da ima uvjerljivo najboljeg vratara turnira, sjajnog Frana Čubranića od kojega i neke nogometne momčadi znaju više puta vaditi loptu iz mreže. Protiv Amerikanaca i Mađara to je napravio ukupno osam puta.

“Velika pobjeda protiv velikog protivnika. Opet je golman Čubranić s odličnim obranama odradio najveći dio posla u utakmici. Čestitka svim momcima koji su ostavili srce u bazenu. Idemo ponoviti rezultat seniorske ekipe, idemo po zlato”, bez ikakvog predomišljanja u stilu Ivice Tucka najavio je i Gulin.

A zašto i ne? Tim više što u finalu nećemo morati protiv domaćina Srbije koja je neočekivano izgubila od Grčke. Naravno, nisu Grci nipošto slabi, ali ipak smo zbog domaćeg terena bili uvjereni da će nam Srbija doći u finale. Grci su opasno visjeli u četvrtfinalu, gubili su s 3:6 protiv Španjolske u posljednjoj četvrtini i okrenuli na 8:7.

A da će biti rat u bazenu, na to računajte. Već se dogodio između većeg dijela ovih igrača prije godinu dana u finalu jednog turnira, zanimljivo baš u Beogradu. Vodili smo s 11:9 tri i pol minute prije kraja, a nervozni Grci inicirali su tučnjavu koja je prerasla u makljažu u vodi. Utakmica je prekinuta, a mi postali pobjednici. Neka ishod ponovi, samo bez “šlaga”.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?