sluzbeno-jug-predstavio-prvo-pojacanje
25

Službeno: Jug predstavio prvo pojačanje

Jug CO
Alexandros Papanastasiou potpisao je četverogodišnji ugovor s Jugom.

Dva dana nakon završetka klupske vaterpolske sezone, u gruškim uredima dubrovačkog Juga već su prionuli poslu za novu sezonu. Taj se posao, dakako, tiče igračkog kadra, a, kako smo i najavili, Jugovu kapicu od sljedeće će sezone nositi grčki reprezentativac Alexandros Papanastasiou, kojeg su Dubrovčani i službeno predstavili.

Riječ je o 19-godišnjaku, igraču lijeve strane koji će zamijeniti Talijana Renzuta koji je otišao u Pro Recco. Stigao je iz grčke Glyfade, a iako ga je htio Olympiakos, odlučio se za Jug, što je još jedna potvrda veličine Gospara u svjetskim okvirima.

“Velika mi čast što sam došao u ovaj veliki klub bogate povijesti. Privilegija je biti u momčadi s toliko igrača svjetske klase. Vjerujem kako će boravak u Jugu pomoći u mom igračkom razvoju. Nadam se da ću svojim igrama pridonijeti klubu u ostvarivanju zacrtanih planova u narednim sezonama”, rekao je mladi Grk nakon potpisa četverogodišnjeg ugovora.

Papanastasiou je bio u najboljoj postavi lanjskog SP-a za juniore u Beogradu gdje je Grčka u finalu svladala Hrvatsku.

Nakon dužeg praćenja odlučili smo se za Alexandrosa koji će graditi novu budućnost kluba zajedno s našim mladim igračima. Gradimo novi Jug koji će i u sljedećim sezonama biti kompetitivan u svim natjecanjima”, najavio je predsjednik Tomislav Dumančić na kojeg se nadovezao trener Vjekoslav Kobešćak.

“Drago nam je da se između nekoliko ponuda odlučio baš za nas. Riječ je o darovitom mladom igraču koji je odabrao sredinu u kojoj će napredovati, nadamo se do punog potencijala i pomoći klubu u osvajanju trofeja i u narednim godinama.”

Uskoro bi u Gružu trebao biti predstavljen i ruski reprezentativac Daniil Merkulov, koji se kao već sada jedan od ponajboljih braniča svijeta uklapa u priču o novom i mlađem Jugu sa svojom 21 godinom. A jugaši su, za razliku od prošle godine i kolovoza, rješili igračku križaljku već početkom lipnja. Za pohvalu.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?