splitski-velikan-stremi-hrvatskom-i-europskom-vrhu-rudic-se-vratio-u-jadran
25

Splitski velikan stremi ka hrvatskom i europskom vrhu: Rudić se vratio u Jadran

Getty Images
Ratko Rudić postao je šef struke splitskog Jadrana koji se želi vratiti u europski vaterpolski vrh u kojem je bio početkom devedesetih.

Sa Zvončaca u ponedjeljak su medijima poslali poziv kako će na konferenciji za medije u utorak otkriti “veliku vijest, potez koji će uz ostale vratiti Jadran u svjetski vaterpolski vrh”. Bombastična najava, ali isto takva i realizacija. Kada se u trofejnoj sali splitskog velikana za stolom našao Ratko Rudić, sve je bilo jasno.

“Imam čast najaviti veliki događaj za Jadran, ali i za Split. Prije nekoliko dana na našoj posljednjoj sjednici Izvršnog odbora Ratko Rudić postao je član i šef struke. Ratka ne trebamo predstavljati, igrao je sedam godina za Jadran, od 1964. do 1970, odigrao je 137 utakmica i zabio 140 golova”, pogledom u arhivu pripremio se predsjednik Albert Pavlović čije su velike najave o novom stvaranju velikog Jadrana dobile čvrste konture.

2020. godine dvostruki europski prvak s početka devedesetih slavi 100. godišnjicu postojanja.

“Želja nam je da se klub za tri godine vrati na vrh hrvatskog vaterpola. Mislim da uz Ratkovo stručno vođenje možemo lakše doći do naših ciljeva. Prva je godina iza nas, protekla je u konsolidaciji financija i struke. Ratkov dolazak jedan je od važnijih koraka, a u sljedeće tri godine podizat ćemo letvicu. Ključ je reorganizacija rada s mlađim kategorijama, a za rezultat će nam trebati jača financijska sredstva, za što smo spremni.”

Riječ je potom dobila “glavna zvijezda” konferencije.

“Bila je ovo emotivna odluka. Prva se ljubav uvijek pamti. Ne želim raditi bilo što i bilo gdje, već samo one projekte koji me posebno privuku. Jadran je brend hrvatskog sporta, ne samo splitskog. Taj osobni kontakt uz Jadran bio je i najvažniji. Ja sam produkt splitske sportske škole, ovdje sam proveo veliki dio svoje mladosti i osjećam obvezu pomoći”, uvodno je rekao najtrofejniji vaterpolski trener.

“Vjerujem da projekt ima potencijala. Kad sam u nekom projektu, onda želim ići do kraja. Ambicije su nam velike, nemamo granica. Privukla me organizacija Izvršnog odbora u kojem su bivši igrači Jadrana. Prvi je uvjet da se stvori jaka i efikasna organizacija, a Jadran je na dobrom putu. Podsjeća me ovo na 2004. godinu kada sam bio pozvan od strane Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza u kojem su isto bili bivši igrači Bukić, Bebić, Cukrov, Drnasin…”

Početkom veljače Rudić se reinvolvirao u rad Hrvatskog vaterpolskog saveza, odnosno njegovog Stručnog savjeta.

“Nakon povratka iz Brazila ušao sam kompletno u umirovljenički status. Nisam imao planova vezanih za vaterpolo, ali u kontaktima s članovima Jadrana, nakon što su mi prezentirali projekt, rado sam prihvatio.”

Jadran je prošle godine s petim mjestom izborio europska natjecanja, ali odustao je zbog financijske konsolidacije. Ove je taj uspjeh ponovljen, a Pavlović je najavio da će bombastična pojačanja stići na ljeto. Jadranovo dijete Josip Pavić prvo nam je ime koje nam s takvim opisom pada na pamet, a spominje se i reprezentativac Anđelo Šetka.

“Pavić je u Grčkoj, pričat ćemo s njim ovo ljeto kada dođe. Šetka je isto Jadranovo srce, sljedećih dana sve ćemo posložiti. Voljeli bismo ove ambicije ostvariti s našim igračima jer je to jedini ispravni put”, istaknuo je Pavlović uz dodatak da će i uskoro objaviti ime novog trenera.

Mile Smodlaka ostat će raditi s mlađim kategorijama, a Ivan Asić vjerojatni je novi trener.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?