tucak-najavio-lov-na-medalje-borit-cemo-se-za-onu-najsjajniju-no-bit-ce-tesko-bez-sukna
25

Tucak najavio lov na medalje: Borit ćemo se za onu najsjajniju, no bit će teško bez Sukna

Getty Images
Izbornik Ivica Tucak najavio je dva predstojeća natjecanja i prokomentirao izostanak našeg najboljeg vaterpolista.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak odradio je intervju za Sport Klub te najavio dva velika predstojeća natjecanja. Hrvatska pred sobom ima završnicu Svjetske lige te i Europsko prventsvo.

Kao i inače, očekivanja su – velika.

“Naša očekivanja su uvijek u skladu s onim što hrvatski vaterpolo postiže u zadnjih desetak godina. Evo upravo u petak će biti izdana i knjiga Zlatno desetljeće hrvatskog vaterpola. Prema tome očekivanja su uvijek borba za medalju, a onda kada uđete u tu zonu osvajanja pokušate osvojiti i onu najsjajniju.”

Tucak je prokomentirao i naše protivnike.

“Konkurencija je uvijek jaka i svake godine, nažalost po nas, sve jača i jača tako da će se trebat dobro pripremit. No aktualni smo svjetski prvaci tako da smo pokazali da možemo i osvajači Europa kupa u Rijeci prije dva mjeseca. Prema tome, sigurno smo jedna od reprezentacija koja slovi kao jedan od glavnih favorita.”

Sve je moguće na velikim natjecanjima, a ovo ćemo morati prebroditi i bez Sandra Sukne, najboljeg svjetskog vaterpolista.

“A sad, nekad nas put dovede do zlata, a nekad završite u nokaut fazi. Trebat će se dobro pripremiti i trebamo svi bit zdravi. Motiva ne nedostaje. Vjerujem da možemo puno.”, rekao je Tucak pa prokomentirao izostanak Sandra Sukne: “Naravno da će bit teško bez Sandra koji je naš kapetan i aktualno najbolji svjetski igrač. S njim i bez njega igra nije ista, a kad izgubite nekog tko je najbolji na svijetu onda je to sigurno jedan udarac za našu reprezentaciju međutim mi smo i bez njega pokazali da možemo.”

S njim ili bez njega, ambicije su uvijek iste.

“Imamo snage, želje i kvalitete nastaviti tamo gdje smo stali. Nadam se da će se Sandro brzo vratiti, a do tada, i to sam rekao igračima još prvog dana, bez njega moramo dalje. Naše ambicije ostaju uvijek iste.”, završio je izbornik Tucak.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?