tucak-odabrao-13-putnika-po-jedino-zlato-koje-nam-nedostaje
25

Tucak odabrao 13 putnika po jedino zlato koje nam nedostaje

HVS
Hrvatska će u Berlinu nastupiti bez dvojice igrača u odnosu na EP, Jokovića i Buljubašića.

Nakon europske bronce pred hrvatskom vaterpolskom reprezentacijom šlag je reprezentativne sezone. Barakude će od 11. do 16. rujna nastupati na Svjetskom kupu kojemu je domaćin Berlin, jedinom natjecanju s kojega se nikada nisu vratile sa zlatnom kolajnom (bronca 2014, srebro 2010.)

Izbornik svjetskih prvaka Ivica Tucak odlučio se za 13 igrača nakon povratka iz Beograda gdje je reprezentaciji u pripremama pomagala Srbija. Tucak se zahvalio dvojici koja su bila u Srbiji, iskusnom Ivanu Buljubašiću i, posve očekivano, mladom mladostašu Franku Laziću za kojega je velika stvar uopće i bila biti dio ove akcije.

“Lazić je u ovoj postavi bio ionako najmlađi, dok sam Ivana Buljubašića odlučio poštedjeti, odmoriti malo, ali zato dati priliku mlađem, a sjajnom Hrvoju Beniću”, objasnio je Tucak.

Benić će tako konačno dobiti svoju priliku na nekom većem natjecanju nakon što je ispao iz svih kombinacija za put na EP zbog ozljede. Otprije je znano kako je za ovo natjecanje Tucak prekrižio Maru Jokovića kojemu je dao odmor, pa će tako u odnosu na Barcelonu Hrvatska imati dva nova igrača, Bašića i Benića.

Sve to gura Hrvatsku u ulogu najvećeg favorita u Berlinu budući da će Srbija doći u značajno pomlađenom sastavu, ali i dalje vrlo kvalitetnom koji bi, zapravo, trebao biti najveća prijetnja u Berlinu premda se mora respektirati Mađare i Amerikance.

Hrvatska i Srbija u istoj su skupini, zajedno s JAR-om i SAD-om protiv kojeg će u utorak (17:15, Sportklub) otvoriti natjecanje. Dan kasnije slijedi lakši trening s Afrikancima i za kraj grupne faze u četvrtak derbi sa Srbijom. Sistem natjecanja takav je da u četvrtfinale prolaze svi.

Vratari: Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost)
Braniči: Andro Bušlje (Olympiacos), Marko Macan (Jug CO), Hrvoje Benić (Jug CO)
Centri: Luka Lončar (Jug CO), Josip Vrlić (Barceloneta)
Vanjski: Xavi Garcia (Jug CO), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Lovre Miloš (Mladost), Loren Fatović (Jug CO), Anđelo Šetka (Jadran Split), Ante Vukičević (Marseille)

Skupina A: Australija, Njemačka, Japan, Mađarska
Skupina B: Hrvatska, Srbija, JAR, SAD

11. rujna, 17:15: Hrvatska – SAD
12. rujna, 19:00: Hrvatska – JAR
13. rujna, 16:00: Hrvatska – Srbija

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?