vaterpolska-poslastica-u-splitu-hrvatska-i-srbija-u-sklopu-europa-cupa
25

Vaterpolska poslastica u Splitu: Hrvatska i Srbija u sklopu Europa Cupa

Foto: 24sata
Europska vaterpolo federacija organizira novo natjecanje pod imenom Europa Cup.

Prvo izdanje novog natjecanja u organizaciji krovne europske vaterpolo organizacje održat će se u čak tri države.

Prva skupina A igrat će se u mađarskom Kecskemetu, posljednja skupina C u talijanskom Palermu, a ona nama najbitnija, ujedno i najatraktivnija skupina C u Splitu.

Uz aktualne svjetske prvake i olimpijske doprvake Hrvatsku, u skupinu će još zaigrati i olimpijski pobjednik Srbija, te polufinalist s dva posljednja svjetska i europska prvenstva Grčka, te reprezentacije Nizozemske i Malte.

A ovo su i preostale skupine.

LEN
LEN

Sustav natjecanja je takav da će se od 14 reprezentacija najboljih osam iz grupnih faza (po tri najbolja iz grupa A i B, te dva iz grupe C, nastavljaju boriti do superfinala.

Susreti splitske skupine na rasporedu su od 15. do 18. veljače, a utakmice će se igrati na Gradskom bazenu u Poljudu.

“Nakon rukometnog europskog prvenstva u kratkom roku izražavamo dobrodošlicu još jednom velikom natjecanju na kojoj nastupa reprezentacija Hrvatske, radujemo se još jednoj lijepoj sportskoj priči u gradu koji je dao veliki sportski obol. Dobrodošlicu želimo svim natjecateljima te pozivamo naše sugrađane da podrže našu reprezentaciju, ali i sport uopće. Dobra organizacija rukometnog prvenstva najbolja je potvrda da je grad Split spreman organizirati najveća sportska natjecanja, i nadamo se da će ih biti još ubuduće”, najavila je splitska dogradonačelnica Jelena Hrgović veliki vaterpolo spektakl.

Glavni tajnik Hrvatskog vaterpolo saveza i direktor novog natjecanja LEN-a Renato Živković zahvalio je Gradu na potpori, te otkrio da će novo natjecanje biti zahtjevno.

“Nismo imali puno vremena, ali dali smo sve od sebe da ušminkamo bazen na Poljudu i pripremimo ga za utakmice. Još jednom hvala gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari, kojem i ovim putem želimo da se što prije vrati na posao. Što se tiče samog natjecanja, treba naglasiti da nam u goste dolazi aktualni olimpijski pobjednik Srbija, što traži dodatni angažman, kako izbornika i igrača, tako i nas koji brinemo o organizaciji same utakmice.”

Cijene ulaznica 50 kuna osim za dvoboj protiv Srbije

Ulaznice će biti moguće kupiti od sutra po cijeni od 50 kuna, jedino će na dan kada igraju Hrvatska i Srbija biti po cijeni od 100 kuna, a sav prikupljeni prihod bit će doniran dječjem domu Maestral za kupnju kombi vozila.

Tucak mora kratiti popis, a sigurno neće igrati Sukno

Izbornik Ivica Tucak svoj širi popis od 19 igrača uskoro će kratiti na 15, pa na koncu odabrati 13 igrača koji će nastupiti protiv spomenutih protivnika.

“Igrat ćemo u najjačem mogućem sastavu, jer nas na to obavezuju i protivnici, i domaćinstvo, pogotovo utakmica sa Srbijom, s kojom smo igrali tri velike utakmice u završnicama velikih natjecanja u zadnje vrijeme. Izuzetna nam je čast što ćemo igrati u Splitu, jer se nadamo fantastičnoj podršci, kakvoj sam i osobno svjedočio na utakmici rukometnog Europskog prvenstva Hrvatska – Srbija. Pozivam navijače da na isti način podrže i nas, jer je to bio primjer sportskog i civiliziranog navijanja i ponašanja. Uvjeren sam da će bazen biti pun, a mi ćemo učiniti sve da pobijedimo u svim utakmicama”, kazao je izbornik Tucak.

Dileme neće biti jedino kod Sandra Sukna koji sigurno neće nastupiti.

“Na žalost još uvijek smo lišeni pomoći najboljeg svjetskog vaterpolo igrača, našeg kapetana Sandra Sukna, koji je bio na liječničkom pregledu u najboljoj svjetskoj klinici u Clevelandu. Sandro prima terapiju, ima jaku želju vratiti se vaterpolu, i ja sam optimističan, ali više ćemo znati za mjesec dana. Ovo je za nas veliki udarac, Sandro našoj reprezentaciji znači više nego Messi Argentini, ali na stranu sve, važno je samo da on ozdravi. Potez njegovog kluba mogu ocijeniti samo kao nečovječan, a mi ćemo Sandru biti na raspolaganju za sve što mu treba. Sumnjam da će nam biti na raspolaganju za EP, ali na stranu to, važno je samo da se on vrati vaterpolu”, ustvrdio je Tucak.

Registracija na Sportarena
Oporavak lozinka na Sportarena
Pozor

Dodaj fotografiju
Izaberi datoteku
Dodaj citat
Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati svoje komentare?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare svih korisnika?

Pozor

Jeste li sigurni da želite onemogućiti komentare korisnika?

Pozor

Jeste li sigurno da želite komentare korisnika prebaciti u 'spam'?

Pozor

Jeste li sigurni da želite izbrisati komentare korisnika?